AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Linux ile Neler Yapilabilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Linux ile Neler Yapılabilir?​

Kali Linux’ın içinde bulunan araçlar sayesinde Ağ güvelik testi, Windows güvenlik testleri, Arduino gibi sistemlerde test etme ve güvenlik oluşturma, Sitelerin açıklarını bulma, Site güvenliği test etme gibi işlemleri yapılabilir.
Linux işletim sistemi nerelerde kullanılır?
GNU/Linux nerelerde kullanılır? GNU/Linux; otomasyon sistemlerinde, sunucularda, arabaların dijital sensörlerinde, televizyonların işletim sistemlerinde, mobil cihazların büyük bir çoğunluğunda, savunma sanayinde, uçak yazılımlarında, radarlarda, gemilerde, bankalarda ve benzeri birçok yerde kullanılıyor.

Linux terminal nasıl kullanılır?​

Temel Terminal Kullanımı Masaüstünüzün uygulama menüsünden bir terminal başlatın ve bash kabuğunu göreceksiniz. Başka kabuklar da vardır, ancak çoğu Linux dağıtımı varsayılan olarak bash kullanır. Komut istemine adını yazarak bir programı başlatabilirsiniz.
Linux öğrenmek zor mu?
Linux kullanmak, insanların alışık olduğu işletim sistemlerinden farklılıkları olsa da, zor değil aslında. Ancak yeterli destek görmemesi bu işletim sistemlerinin yaygınlaşmasına engel oluyor. Linux’un bunu aşabilmesinin tek yolu ise pazar payını artırmak ki, aslına bakarsanız bu da bir paradoks.
Linux Granüler Kontrol Sağlıyor Bu sistem neredeyse sınırsız miktarda kontrole sahip olduğumuzu gösteriyor. Linux’te herşey en makro düzeyde ve en küçük ölçekte terminal tarafıdnan kontrol edilebiliyor. Bu da terminali çok önemli kılıyor ve kullanıcıya büyük müdahale imkanı veriyor.
Linux hangi lisans altında dağıtılır?
Telif hakkı ve isimlendirme. Linux ve çoğu GNU yazılımı GPL (Genel Kamu Lisansı) altında lisanslıdır. GPL, Linux dağıtıcılarına kaynak kodu(ya da herhangi bir değişikliği) alıcılar için aynı şartlar altında kullanılabilir hale getirmesini gerektirir.

Linux terminal nasıl açılır?​

CTRL + ÜST KRKT + N tuşlarını aynı anda basılı tutun. Bu klavye kısayolu yeni bir terminal penceresi oluşturacaktır.
Terminal kullanımı nedir?
Bilgisayar terminali, elektronik veya elektromekanik bir donanım cihazıdır. Bir bilgisayara veya bir bilgi işlem sistemine veri girmek ve bu verilerden kopyalamak için kullanılabilir. İlk terminaller ucuz cihazlardı ancak delikli kartlara veya giriş için delikli bantlara kıyasla çok yavaştı.

Linux kullanımı kolay mı?​

Geri