AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Linux a nasil program yuklenir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Linux a nasıl program yüklenir?​

Windows’tan, Linux’a geçen kullanıcıların büyük çoğunluğu program yüklemekte sorun yaşarlar. Windows kullanırken, program yüklemek son derece basit bir iştir. Yükleyeceğiniz kurulum (Setup) dosyasına çift tıkladığınızda, bir ekran çıkar ve sadece İleri tuşuna basarak bir programı yükleyebilirsiniz.

Linux işletim sistemine yazılım nasıl yüklenir?​

Yada yüklemek istediğin uygulamayı indirirsin, örneğin Google Chrome kuracaksın, indirme sayfasından Ubuntu olanı indirdiğinde . deb uzantılı iner bu Windows’taki .exe gibidir çalıştırır kurarsın. Yada terminal kullana bilirsin, Ubuntu için örnek “sudo apt-get install vlc” Bu komut VLC kurulumu yapar.
Windows üzerinde kullanılabilen bir programı Ubuntu’da kullanmak istiyorsanız öncelikle Ubuntu uygulama mağazasında (Yazılımlar ya da Synaptic üzerinden) o programın adını aratın. Programın üreticisi Linux sürümünü üretiyor ise büyük ihtimalle Ubuntu uygulama mağazasında da bulunur.
Ubuntu TAR GZ nasıl kurulur?
. Tar.gz veya (.tar.bz2) Dosyasını yükleyin
- İstediğiniz .tar.gz veya (.tar.bz2) dosyasını indirin.
- Terminali aç
- .Tar.gz veya (.tar.bz2) dosyasını aşağıdaki komutlarla çıkarın. tar xvzf PACKAGENAME.tar.gz.
- Cd komutunu kullanarak çıkarılan klasöre gidin. cd PACKAGENAME.
- Şimdi tarball’ı yüklemek için aşağıdaki komutu çalıştırın.
Rpm uzantılı dosya nasıl açılır?
RPM dosyalarıyla ilişkili en yaygın programlardan bazılarını yükleyerek başlayabilirsiniz. Bu ilişkili yazılım başlıklarının bir kısmı RunPaint Multicolor Graphic, RealMedia Player Plug-in ve RedHat Package Manager içerir. Bu programlardan birini geliştiricinin web sitesinden indirebilirsiniz.

Wine nasıl kurulur?​

Ubuntu 20.04’te Wine 5.0 Kurulumu
- Adım 1 – Ön Koşullar. Öncelikle 64 bit mimariyle çalışan sistemlerin 32 bit mimariyi etkinleştirmesi gerekiyor.
- Adım 2 – Ubuntu 20.04’e Wine yükleyin. Sisteminiz Wine kurulumuna hazır.
- Adım 3 – Wine Sürümünü Test Edin.
- Adım 4 – Wine’ı Kullanma (İsteğe Bağlı)

Geri