- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Linea ilk ne zaman çıktı?
2 Ekim 2006’da ilk duyurusu yapılmış, 6 Mart 2007’de satışa sunulmuştur. 2015’te üretimi ara vererek yerini Fiat Egea’ya bırakmıştır.TOFAŞ Fiat mı?
1968 – Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş. kuruldu. 1969 – Bursa’da üretim fabrikasının temelleri atıldı. 1971 – İlk Tofaş modeli Fiat 124 (yerel adıyla Murat 124, daha sonraki versiyonu Serçe), Fiat lisansı altında üretildi.Fiat otomobil markası İtalya’nın Torino şehrine ait olan bir markadır.
Linea kaç adet üretildi?
Tam on yıldır üretilen araç, özellikle araç kiralama filolarının ve taksilerin vazgeçilmeziydi. Bu on yıllık süreçte Türkiye’de yaklaşık 600 bin adet Linea üretilmiş.
Linea kaç sene üretildi?
TOFAŞ, 2007 yılından bu yana Bursa’da ürettiği Fiat Linea modeline 10 yıl sonra veda etti. Dün Bursa fabrikasında düzenlenen törenle Linea üretimi sonlanırken, son araç bantlardan alkışlarla eşliğinde indi. Balonlar ve kurdelelerle süslenen aracın üstündeki ‘Güle güle Linea’ yazıları da dikkat çekti.
Fiat kime satıldı?
Fransız otomotiv şirketi Peugeot S.A. (PSA) ile İtalyan-Amerikan otomotiv şirketi Fiat Chrysler (FCA) birleşme kararı aldı. Stellantis adını alan yeni firma, dünyanın en büyük dördüncü otomotiv şirketi olacak.Tofaş araba üretiyor mu?
Tofaş yerli üretim yapılan bir araba markasıdır. Yani Tofaş Türkiye’nin bir araba markasıdır. Tofaş Nerede Üretiliyor? Tofaş yerli bir araba markasıdır ve Türkiye’de fabrikası bulunmaktadır.Tofaş mikroçip tedarik sorunu nedeniyle üretimini durdurma kararı aldı. Tofaş 19 Mart’ta mesai bitiminden sonra 2 hafta süreyle üretimi durduracak. 5 Nisan 2021 tarihinde ise üretim yeniden başlayacak. Üretimin durdurulması sürecinde fabrikadaki periyodik bakım süreçleri gerçekleştirilecek.
Fiat Linea neden üretilmiyor?
Fiat Egea üretim hedefi aslında Linea’nın yerini alacak bir model çıkarmaktı. Egea hem sedan karoser hem HB karoser hem de SW karoserde epeyce tutuldu. Hal böyle olunca TOFAŞ, artık Linea modellerinin üretimini sonlandırıp tamamen Egea modellerinin üretimine odaklanmaya karar verdi.
Linea Euro 5 ne zaman çıktı?
DÜŞÜK KM TERTEMIZ EURO 5 MOTOR LINEA