- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 197.067
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Limonun vitamini kabuğunda mı?
Limonda ve kabuğunda bulunan C vitamini sayesinde skorbüt oluşmuyor. Limon kabuğu içerdiği pektin, esansiyel yağlar ve PMF (polymethoxylated flavones) sayesinde total kolesterol seviyesini, trigliserid düzeylerini, karaciğer yağlarını azaltıyor.Limon kabuğu ile ne yapılır?
Limon kabuğundan bitki çayları yapabilir, sararan tırnak ve dişleri beyazlatmada kullanabilir, ev temizliğinde ve oda spreyi olarak kullanabilir, yağını yapabilir, pastalarda ve yemeklerde aroma vermesi için kullanabilir hatta ve hatta mikrodalga ve fırınların kötü kokusunu engellemek ve temizlemek için de …İçerdiği potasyum sayesinde hücrelerin düzgün çalışmasına katkı sağlar. Limonun kabukları antiseptiktir; karaciğeri korur ve solunum rahatsızlıklarına iyi gelir. Limon suyu ise, hazımsızlığa iyi gelir, ateş düşürücüdür, saç ve cilt sağlığını korur.
Limonu kabuğuyla yemenin zararı var mı?
Limon ve limon kabuğu, asit oranı yüksek besinlerdir, özellikle midesi hassas olan kişilerde mide ağrısı ve yanması gibi sağlık sorunlarına neden olabilir. Her ne kadar limon kabuğu sağlık için çok faydalı olsa da, çok fazla ilaçlanmış limon ağacının kabukları fayda yerine zarar getirebilir.
Limon kabuğunda hangi vitaminler var?
İçerisinde büyük oranda C vitamini ve kalsiyum bulunan limon kabuğu stresin azaltılmasında ve yok edilmesinde büyük katkısı bulunmaktadır. Diş etlerinin daha güçlü olmasını sağlayan limon kabuğu, bağırsakların güçlenmesine ve karaciğer yağlanmalarının önüne geçmektedir.
Limon kabuğunu nasıl kullanılır?
Limon kabuğu tüketmenin iki kolay yolu vardır. İlki, çayınıza limon kabuğu atarak içmektir. Kestiğiniz limon kabuklarını çayınıza istediğiniz miktarda atıp içebilirsiniz. İkinci yol ise limon kabuklarını rendeleyip yiyecekler ile birlikte tüketmektir.Limon kabuğu ne işe yarar?
Limon kabuğunda mevcut olan diyet lifi, bağırsak fonksiyonlarını ve bağırsak sağlığını koruyor. Ayrıca limon kabuğunun içerdiği pektin, kabızlığın önlenmesine de fayda sağlıyor. İçerisindeki yüksek antioksidan kapasitesi sayesinde hücrelerde hasar oluşturan serbest radikalleri etkisiz hale getiriyor.Özellikle limon, elma, armut, kiraz, erik, ayva ve kayısı gibi meyvelerin olgunlaşmamış çekirdeğinde bulunan amigdalinadı verilen maddeyüksek miktarlarda alınırsa siyanür zehirlenmesineneden olabiliyor. Konuyla ilgili Beslenme ve Diyet Uzmanı Başak İnsel bilgilendirici açıklamalarda bulunuyor.