AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Limonlu Zerdeçallı Kek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Limonlu Zerdeçallı Kek Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;
3 adet yumurta
1 fiske tuz
1 su bardağı şeker (180 g)
1 su bardağı yoğurt (220 g)
1 su bardağı sıvı yağ (200 g)
1 limon kabuğu rendesi ve suyu
1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
1 paket vanilya şeker
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un (330 g)
Üzeri için:
1 yemek kaşığı pudra şekeri

Limonlu Zerdeçallı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta, şeker, vanilya şekeri ve bir tutam tuzla 2-3 dakika krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Yoğurt, limon kabuğu rendesi, limon suyu ve sıvı yağı kısaca karıştırın içine.
Un, kabartma tozu ve zerdeçalı karıştırın.
Malzemeleri eleyin ve hamurun içine karıştırın.
Hamuru yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına doldurun ve önceden ısıtılmış.
Fırında 180°c alt üst ayarda yaklaşık 45 dakika pişirin.
Pişen keki fırından alın. 5 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
Üzerine pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.

Su bardağı 200 ml.

Limonlu Zerdeçallı Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst