Limonlu Zerdeçallı Çatlak Kurabiye Tarifi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Limonlu Zerdeçallı Çatlak Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
2 adet yumurta
2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı toz şeker
1-2 çay bardağı pudra şekeri
1 adet limon ( suyu)
2 adet limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı zerdeçal
2-2,50 su bardağı un (Siz ayarlıyacaksınız)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Limonlu Zerdeçallı Çatlak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır

Limonlu zerdeçallı çatlak kurabiye tanımı için;.
Un ve pudra şekeri hariç öbür gereçleri bir kabın içerisine alıp karıştırmıyoruz.
Unu ekleyip hafif ele yapışan hamur elde edelim ve 20 dk buzdolabında bekletin.
Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serip hamurumuzu top top yapıp dizelim.
Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında üzeri çatlayıp pişene kadar pişirelim.
Daha sonra fırından çıkarıp pudra şekeri ile süsleyelim ( şayet isterseniz hamurumuzu top yapıp fırına koymadan evvel pudra şekerine bulayabilirsiniz. ).
Çatlak kurabiyemizi biraz dinlenmeye bırakalım.
Daha sonra servis tabağına alıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Limonlu Zerdeçallı Çatlak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst