AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Limonlu Rulo Kek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Limonlu Rulo Kek Tanımı İçin Materyaller
5 adet yumurta sarısı
5 adet yumurta akı
70 gram şeker
1 fiske tuz
90 gram un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
50 ml süt
50 ml sıvı yağ
Krema için:
500 ml sıvı krema
2 paket krema sertleştirici
250 gram sade quark (tr’de migros’ta satılıyor, sek markası)
60 gram pudra şekeri
1 limon kabuğu rendesi
1 limonun suyu
Süslemek için:
Artan krema
Dilimlenmiş limon
Pudra şekeri

Limonlu Rulo Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta akına bir fiske tuz ekleyip sertleşene kadar mikser ile yeterlice çırpın.
Başka bir karıştırma kabında yumurta sarısı ve şekeri köpürene kadar çırpın ve spatula yardımı ile yumurta akına yedirin.
Üzerine un ve kabartma tozunu eleyip tekrar spatula ile dikkatlice karıştırın.
Bir kaseye sıvı yağ ve sütü alıp düzgünce karıştırın ve hamura ekleyin. Tekrar dikkatlice karıştırın.
Fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın ve üzerine hamuru döküp yayın.
Evvelden 170 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
Pişen keki fırından alın.
Üzerine fırın kağıdı yerleştirip tezgaha aksi çevirin.
Üste kalan fırın kağıdını dikkatlice çıkartın.
Altta kalan fırın kağıdı ile keki rulo haline getirip soğumaya bırakın.
Kreması için sıvı kremayı krema sertleştirici ile katılışana kadar mikser ile çırpın.
Pudra şekeri, quark, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ekleyip tekrar karıştırın.
Soğuyan keki tekrar açıp üzerine kremayı sürün.
Süslemek için biraz krema ayırmaya unutmayın.
Keki tekrar sıkıca sarın.
Üzerini krema, limon dilimleri ve pudra şekeri ile süsleyip bir kaç saat buzdolabında bekletin.
 
Geri
Üst