Limonlu Muhallebili Kek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Limonlu Muhallebili Kek Tanımı İçin Materyaller

Kek İçin;
3 adet yumurta
1.5 su bardağı şeker
1.5 çay bardağı sıvı yağ
1.5 çay bardağı süt
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım limon suyu
2 limon kabuğu rendesi
Muhallebisi İçin;
2.5 su bardağı süt
1.5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
Yarım su bardağı şeker
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
Limonlu Sosu İçin;
2 su bardağı su
1.5 limon suyu ve kabuğu
7 yemek kaşığı şeker
2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
Renk vermesi için çay kaşığı ucuyla zerdeçal
1 paket vanilya

Limonlu Muhallebili Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta ve şekeri yeterlice çırpın daha sonra sıvı yağ ve süt eklenerek tekrar çırpın.
Un, kabartma tozu, vanilya, limon suyu ve rendesi de ekleyerek güzelce karıştırın.
Tart kalıbını margarinle yağlayıp, unlayın ve kek harcını içine dökün.
Fırına verin birinci 20 dk fırının kapağını açmayın.
Bu sırada muhallebisini için bütün gereçleri tencereye alıp fokurdayana kadar pişirin.
Kızaran keki soğumaya bırakın .
Limonlu sosu hazırlanmaya başlayın sos için bütün materyaller tencereye alın ve karıştırarak pişirin.
Katılaşıp kaynayan sosu da soğumaya bırakın.
Kaptan çıkan kekin üzerine muhallebiyi daha sonrada limon sosunu döküp buzdolabında dinlenmeye bırakın hepinize afiyet olsun.
Limonlu Muhallebili Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst