Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için (250 ml bardak):
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
1 adet limon suyu
1 adet limon kabuğu rendesi
Üzerine:
150 gram pudra şekeri
3 yemek kaşığı limon suyu
Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm gereçler oda sıcaklığında olmalıdır, un ve kabartma tozu elenerek kullanılmalıdır ve kabınızı da kesinlikle yağlayın.
Kaba yumurta ve şekeri koyun ve köpük köpük olup beyazlayana kadar çırpın.
Süt, sıvı yağ, ve limon kabuğu rendesi ek ederek çok az karıştırın.
Limon suyu, un ve kabartma tozunu eleyerek çok az karıştırın.
Yağlanmış olan kek kalıbına hamuru dökün.
Sonrasında eşit kabarması için tezgaha bir kaç defa vurun.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
Kürdan yardımıyla pişip pişmediğini denetim edin. Fırından çıkartıp 10-15 dakika sonra aksi çevirerek üzerine limon sosu yapabilirsiniz.
Sos için kaba pudra şekerini eleyin ve azar azar limon suyu ekleyip pütürsüz hafif akışkan bir sos elde edip kekinizin üzerine dökün. Ben çikolata eritip kekimin üzerine döktüm.
Kek soğuduktan sonra dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Kek için (250 ml bardak):
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
1 adet limon suyu
1 adet limon kabuğu rendesi
Üzerine:
150 gram pudra şekeri
3 yemek kaşığı limon suyu
Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm gereçler oda sıcaklığında olmalıdır, un ve kabartma tozu elenerek kullanılmalıdır ve kabınızı da kesinlikle yağlayın.
Kaba yumurta ve şekeri koyun ve köpük köpük olup beyazlayana kadar çırpın.
Süt, sıvı yağ, ve limon kabuğu rendesi ek ederek çok az karıştırın.
Limon suyu, un ve kabartma tozunu eleyerek çok az karıştırın.
Yağlanmış olan kek kalıbına hamuru dökün.
Sonrasında eşit kabarması için tezgaha bir kaç defa vurun.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
Kürdan yardımıyla pişip pişmediğini denetim edin. Fırından çıkartıp 10-15 dakika sonra aksi çevirerek üzerine limon sosu yapabilirsiniz.
Sos için kaba pudra şekerini eleyin ve azar azar limon suyu ekleyip pütürsüz hafif akışkan bir sos elde edip kekinizin üzerine dökün. Ben çikolata eritip kekimin üzerine döktüm.
Kek soğuduktan sonra dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı