AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Limonlu Kek (Tam Tutan Tarif)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Limonlu Kek (Tam Tutan Tarif) Tanımı İçin Materyaller
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 adet limon kabuğu rendesi ve suyu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Limonlu Kek (Tam Tutan Tarif) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta ve şekeri 5- 6 dk boyunca düzgünce köpük köpük olup beyazlaşana kadar çırpıp üzerine yağ, süt, limon kabuğu ve rendesini ekleyip tekrar çırpıyoruz. (çok çırpmayın ki köpük fazla sönmesin karıştırmanız yeterli)
Daha sonra unu eleyerek hamura ekliyoruz.
Üzerine kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip hamuru söndürmeden daima birebir istikamette tekrar çırpıyoruz. (kıvamı koyu olacak tekrar sıvı eklemesi yapmayın)
Yağlanmış kalıba hamuru döküp bir kaç sefer tezgaha vuruyoruz ki havası çıksın.
180° fırında alt üst fansız ayarda yaklaşık 40 dk pişiriyoruz. (ilk 20-30 dk fırının kapağını asla açmayın)
Piştiğine emin olmak için kürdan testi yapıp fırından aldıktan sonra üzerini bir havlu bez ile kapatıp biraz soğumaya bırakın.
Daha sonra kalıptan çıkarıp servis edebilirsiniz. Mis kokan çok hoş bir kek oluyor şimdiden afiyet olsun ❤.
 
Geri
Üst