Limonlu Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 limon kabuğu rendesi (Büyük uzunluk limon)
1 limon suyu
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Islatmak için;
Yarım su bardağı şeker
100 ml sıvı krema (Krema yoksa yerine eşit ölçüde süt kullanabilirsiniz)
2 su bardağı süt
Limonlu Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Süt ve sıvı yağı ek ederek karıştırıyoruz.
Limon kabuğu rendesi ve suyu, un ve kabartma tozu ekleyip, homojen olacak biçimde karıştırıyoruz. Tereyağ ile yağlanmış borcama hamuru döküyoruz.
170 derece evvelden ısıtılmış fırında kekimizi pişiriyoruz.
Islatmak için şeker, krema ve sütü karıştırıyoruz. Kekimizi fırından çıkıp ılıyınca dilimliyoruz. Üzerine sosumuzu döküyoruz.
Soğuk halde servis yapabilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.
Limonlu Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 limon kabuğu rendesi (Büyük uzunluk limon)
1 limon suyu
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Islatmak için;
Yarım su bardağı şeker
100 ml sıvı krema (Krema yoksa yerine eşit ölçüde süt kullanabilirsiniz)
2 su bardağı süt
Limonlu Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Süt ve sıvı yağı ek ederek karıştırıyoruz.
Limon kabuğu rendesi ve suyu, un ve kabartma tozu ekleyip, homojen olacak biçimde karıştırıyoruz. Tereyağ ile yağlanmış borcama hamuru döküyoruz.
170 derece evvelden ısıtılmış fırında kekimizi pişiriyoruz.
Islatmak için şeker, krema ve sütü karıştırıyoruz. Kekimizi fırından çıkıp ılıyınca dilimliyoruz. Üzerine sosumuzu döküyoruz.
Soğuk halde servis yapabilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.
Limonlu Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı