AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Limonlu Haşhaşlı Kurabiye

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Limonlu Haşhaşlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
125 gram tereyağ
1 adet yumurta
1 limon kabuğu rendesi
3 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı tane haşhaş
1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri
1/2 (yarım) su bardağı nişasta
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1/2 (yarım) paket kabartma tozu
Üzeri için;
5 çorba kaşığı pudra şekeri
3-4 çorba kaşığı limon suyu

Limonlu Haşhaşlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Oda ısısındaki tereyağa un, nişasta, k. Tozu ve vanilya hariç öbür materyalleri koyup düzgünce harmanlayın.
Sonra kuru materyalleri ekleyerek hamuru yumuşak ele yapışmayan kıvamda yoğurun.
Merdane yardımı ile açın.
Çay bardağı ile keserek tepsiye dizin.
180 derece fırında 15 dk pişirin ve çıkartın.
Glazür hazırlanışı; Pudra şekerine limon suyunu denetimli bir halde ekleyerek karıştırın.
Hafif akışkan bir kıvam alınca sıkmak için dolap poşetine koyarak hazır hale getirin.
Soğuyunca üzeri için hazırladığınız glazürü küçük dolap poşetine koyarak kurabiyelerin üzerine sıkın.
Limonlu Haşhaşlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst