AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Limonlu Haşhaşlı Kek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Limonlu Haşhaşlı Kek Tanımı İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet limon suyu
1 adet limon kabuğu rendesi
3 yemek kaşığı haşhaş
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin

Limonlu Haşhaşlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yumurta ve şeker beyazlaşana kadar çırpılır.
Daha sonra süt,sıvı yağ, limon suyu eklenip sürece devam edilir.
Son olarak un, kabartma tozu,vanilya, haşhaş, limon kabuğu rendesi de hamura eklenerek çırpılır.
Yağlanmış kek kalıbına kek hamurumuz dökülür.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 – 40 dakika denetimli olarak pişirilir.
Yumuşacık kekimizi deneyen herkese afiyetler olsun.
Limonlu Haşhaşlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst