AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Limonlu Cheesecake

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Limonlu Cheesecake Tanımı İçin Materyaller

Taban için:
1,5 paket petibör yahut burçak bisküvi
Eritilmiş 1 su bardağı tereyağ
Muhallebili için:
4 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
Limonlu sos için:
1 limonun suyu
1 limon kabuğu rendesi
5 yemek kaşığı şeker
2 su bardağı su
3 yemek kaşığı un
Yarım çay kaşığı zerdeçal

Limonlu Cheesecake Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
1,5 paket bisküviyi elinizle kırarak un haline getirin. Üzerine 1 su bardağı erimiş tereyağını koyun ve düzgünce karıştırın.
Cheesecake kalıbına (veya rastgele bir tepsiye ben yuvarlak fırın tepsisine koydum) dökün ve güzelce bastırın ki tabanı yapışsın.
Buzdolabına koyun muhallebiyi yapasaya kadar dursun. Muhallebi için uygun bir tencereye tüm gereçleri koyun ve orta ateşte daima karıştırarak pişirin.
Ve sıcak sıcak buzdolabından çıkardığınız kalıba dökün.
Her yere eşit olacak biçimde yayın. Buzdolabına kaldırın.
Limon sosu için tüm gereçleri tencereye alın ve karıştırarak pişirin.
Kaynadıktan birkaç dakika sonra kapatın ve tekrar sıcak sıcak dökün.
Eşit formda yaydıktan sonra buzdolabında 2-3 saat kadar bekletip servis edebilirsiniz
 
Geri
Üst