AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Limonlu Çatlak Kurabiye

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Limonlu Çatlak Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta
1 çay kaşığı zerdeçal
Yarım limon suyu
2 limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
2.5 su bardağı un
Üzeri için
Pudra şekeri

Limonlu Çatlak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Un hariç bütün materyalleri uygun bir kapta karıştırıyoruz.
En son unu yavaş yavaş dökerek isterseniz kaşık isterseniz spatula yardımıyla karıştırarak hiç el değmeden çok yumuşak bir hamur elde ediyoruz. ( baya cıvık oluyor olmadı sanmayın)
Daha sonra ağzını streç sinemayla örterek buz dolabında 30 dakika şayet vaktiniz varsa 40 dakika da olabilir dinlendiriyoruz.
Dinlendirdikten sonra kaşık yardımıyla hamurdan alıp elimizde yuvarlıyoruz orta uzunluk top haline getiriyoruz ancak hamurun üstüne düzleştirmek için bastırmayın.
Yaptığınız topları pudra şekerine düzgünce buluyoruz ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
Evvelden ısıtılmış 180° fırında denetimli biçimde 10-15 dakika pişiriyoruz. Bu ölçülerden 26 adet çıktı. ( boyutuna nazaran değişir)
Birinci sıcağı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Limonlu Çatlak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst