Limonatalı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
Jölesi için
2 su bardağı limonata
Yarım su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı nişasta
Muhallebisi için
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı toz şeker
Hindistan cevizi
Limonatalı Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Jölesi için; limonata toz şeker nişastayı tencereye alıp iyice karıştırıyoruz.
Pürüssüz kıvam aldıktan sonra ocağa alıp karıştırarak pişirmeye başlayalım.
Kıvam alana kadar orta ateşte pişirelim.
Katılaştıktan sonra ocaktan alalım ve ilk sıcağı çıktıktan sonra ıslattığımız her hangi bir tepsi dönelim ve dolapta soğumaya bırakalım.Kullanacağınız borcam ıslatmanız kaptan kolay çıkmasını sağlar
Beyaz kısım için yani muhallebi için! süt, şeker, nişasta ,un hepsini bi tencereye alıp karıştırarak pürüzsüz kıvama gelince ocağa alıp orta ateşte kıvam alana kadar karıştıralım.
Katı bir kıvam alınca ocaktan alalım ilk sıcağı çıkınca jölemizin üzerine eşit bir şekilde yayalım.
Muhallebiyi de borcam yağdıktan sonra biraz soğumasını bekleyelim ve sonra iki saat dolapta dinlendirelim.
Dinlendirdikten sonra üzerine her yerine gelecek şekilde hindistan cevizi serpelim.
Borcamı bi tabağa ters çevirelim ve servise hazır afiyet olsun hististan cevizini servis tabağından kolay sunum yapabilmek için serpiyoruz.
Limonatalı Muhallebi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Jölesi için
2 su bardağı limonata
Yarım su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı nişasta
Muhallebisi için
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı toz şeker
Hindistan cevizi
Limonatalı Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Jölesi için; limonata toz şeker nişastayı tencereye alıp iyice karıştırıyoruz.
Pürüssüz kıvam aldıktan sonra ocağa alıp karıştırarak pişirmeye başlayalım.
Kıvam alana kadar orta ateşte pişirelim.
Katılaştıktan sonra ocaktan alalım ve ilk sıcağı çıktıktan sonra ıslattığımız her hangi bir tepsi dönelim ve dolapta soğumaya bırakalım.Kullanacağınız borcam ıslatmanız kaptan kolay çıkmasını sağlar
Beyaz kısım için yani muhallebi için! süt, şeker, nişasta ,un hepsini bi tencereye alıp karıştırarak pürüzsüz kıvama gelince ocağa alıp orta ateşte kıvam alana kadar karıştıralım.
Katı bir kıvam alınca ocaktan alalım ilk sıcağı çıkınca jölemizin üzerine eşit bir şekilde yayalım.
Muhallebiyi de borcam yağdıktan sonra biraz soğumasını bekleyelim ve sonra iki saat dolapta dinlendirelim.
Dinlendirdikten sonra üzerine her yerine gelecek şekilde hindistan cevizi serpelim.
Borcamı bi tabağa ters çevirelim ve servise hazır afiyet olsun hististan cevizini servis tabağından kolay sunum yapabilmek için serpiyoruz.
Limonatalı Muhallebi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı