Limonata

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Limonata Tanımı İçin Gereçler
2 adet dondurulmuş limon
1 adet dondurulmuş büyük portakal
1 su bardağı toz şeker (200 ml)
1/2 (yarım) çay bardağı bal
5-6 kol ayıklanmış nane yaprağı
1/2 (yarım) çay kaşığı limon tuzu
12 bardak su (200 ml’lik)

Limonata Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Dondurulmuş limon, portakal be şekeri püre haline gelene kadar rondoda çekelim.
Çektiğimiz püreyi suya ekleyelim.
Sonra limon tuzu, nane ve balı da ekleyip bal içinde uygunca eriyene kadar karıştıralım. Şayet daha canlı bir renk istiyorsanız bu basamakta çay kaşığının ucuyla zerdeçal ekleyebilirsiniz.
Hazırladığımız karışımı 15-20 dk (arada tadına bakın kimi limon kabukları acımsı tat verebiliyor koşa müddette )kadar beklettikten sonra süzerek şişelere dolduralım ve buzdolabında koruma edelim.Afiyetler olsun
 
Geri
Üst