AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Limon Suyunun Faydaları

haberci

Yeni Üye
Limon sağlığımız acısından buyuk onem taşımaktadır sindirim sisteminden bağışıklık sistemine destek olmaya, viral enfeksiyonlardan iltihap azaltmaya varıncaya kadar sağlığımız icin onemlidir C vitamini kaynağı olan limon kalsiyum, demir, magnezyum, potasyum ve lifle dolu bir gıdadır
ALT :wwwupluploadslimonsuyununfaydalari55360limonsuyununfaydalari55360ALT
Limon Elmadan ya da uzumden daha fazla potasyum icermektedir
Limon, doğrudan dişlerinizin mine tabakasına zarar verebileceği icin bunu bir miktar sıcak, ılık ya da soğuk suyla seyreltmeniz gerekiyor
Limon ve suyunun faydaları:
Bağışıklık sisteminizi destekler: C vitamini bağışıklık sistemimizi destekler, limon da C vitaminiyle doludur Sistemdeki C vitamini seviyesi stresli olduğunuz zamandaki tuketmeniz gereken ilk gıdalardan birtanesidir
Limon suyu sindirim sistemindeki toksinlerden temizleyip sağlıklı bir sindirim sağlamasının yanı sıra mide yanması, şişkinlik ve geğirme gibi hazımsızlık belirtilerini hafifletirEnzim fonksiyonunu geliştirerek ve karaciğerinizi harekete gecirerek vucuttaki toksinleri atmaya yardım eder Diş ağrısını ve dişeti iltihabını hafifletmeye yardım ederLimon suyundaki antioksidanlar, sadece lekeleri azaltmakla kalmaz, cildinizdeki kırışıklıkları da azaltır
Limonun icerisinde bulunan pektin lifi aclıkla savaşmanıza yardım eder Limon suyu sindirim sistemine girdiğinde size enerji verir, aynı zamanda endişeyi ve depresyonu azaltmaya yardım eder Sabahları kahve yerine bir fincan sıcak limon suyu cok faydalıdır Kendinizi yenilenmiş hissedersiniz ve oğleden sonra yaşadığınız yorgunluk halini dağıtmaya yardım eder

Limon suyunun sağlık açısından birçok faydası olduğu doğrudur. Limon, C vitamini kaynağı olması nedeniyle bağışıklık sistemini destekler. C vitamini, vücudu hastalıklara karşı koruyan ve stresli zamanlarda ihtiyaç duyulan bir vitamindir. Ayrıca limon suyu sindirim sistemine iyi gelir, sindirimi kolaylaştırır ve toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Mide sorunlarına, hazımsızlık belirtilerine ve diş ağrısına iyi gelir. Antioksidan özellikleri sayesinde cildi güzelleştirir ve yaşlanmayı geciktirir. Pektin lifi içeriği sayesinde açlık hissini azaltır ve enerji verir. Aynı zamanda endişe ve depresyonu azaltıcı etkisi vardır.

Limonun yüksek potasyum içeriği de önemlidir. Bu potasyum miktarı elma veya üzümden daha fazladır. Ancak limonun asit içeriği diş minesine zarar verebileceğinden, saf limon suyunu tüketirken bir miktar su ile seyreltmek önemli bir detaydır. Ayrıca, sabahları kahve yerine sıcak limon suyu içmenin enerji verici ve yenileyici etkileri olduğu belirtilmektedir.

Limon suyunun tüketilmesiyle birlikte dengeli ve sağlıklı bir beslenme düzeni ve yaşam tarzı benimsenmesi, sağlık açısından daha fazla fayda sağlayabilir.

Geri