Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Limon sosunda ne var?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Limon sosunda ne var?​

Otantik ekşi lezzet! İçindekiler: Su, asitliği düzenleyici (sitrik asit), limon konsantresi, şeker, limon aromalı bulanıklık verici emülsiyon [stabilizör (gam arabik), renklendirici (beta karoten)], koruyucu (potasyum sorbat), antioksidan (askorbik asit), limon aroması, renklendirici (aspir çiçeği).

Çorbaya limon neden sıkılır?​

mercimek çorbasına limon sıkılmaz. çünkü limonun keskin aroması daha yumuşak olan mercimek aromasının önüne geçer. mercimeğin kendisine özgü tadının doğal halinde alınıp fark edilmesini engeller.

Limon suyu sosu nasıl yapılır?​

Limon suyu sosu nasıl yapılır?
Tencereye limon suyunu boşaltıyoruz. Limon kabuğu rendesi, toz şeker, çırpılmış yumurta sarısı ve nişastayı ilave edip tüm malzeme pürüzsüz bir hal alıncaya kadar karıştırıyoruz. Orta ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı gereğinden fazla koyu olursa sıcak su ilavesi ile kıvamını açıyoruz.

LAYM SOS nedir?​

LAYM SOS nedir?
genellikle kılıç balığı ya da eşkina gibi çok etli balıkları marine etmekte kullanılan güzide sos. kendisi ayrıca başka bir versiyonuyla meksika yemeklerinde ve etlerde de kullanılır ve de leziz olur.

Çorbaya pişerken limon sıkılır mı?​

Çorbaya limon olmaz. Ama çorbanın içindeki tatları bozar. Ayrıca hiçbir sıcak yemeğe limon sıkılmaz.

Şehriye çorbasına limon sıkılır mı?​

Arpa şehriyeleri tencereye aktarın ve tüm malzemeyi iyice harmanlayıp biraz da sosla birlikte kavurun. Son olarak çorbamızın suyunu katıp şehriyeler pişince ocağın altını kapatın. Hazırlanan çorbamıza limon suyunu ve baharatları ilave edin ve sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!

Limon en çok nerede yetişir?​

Limon en çok nerede yetişir?
Aslında Dünya da limon ağacının anavatanı Hindistan’dır. Fakat ülkemizde Akdeniz Bölgesi’nde yetiştiriciliği yaygın olarak yapılmaktadır. Limon ağacı, bu bölgenin her yerinde yetişmektedir. Ayrıca limonun en fazla ve en verimli üretildiği iller Mersin ile Hatay olmaktadır.
 
Merhaba! Limon sosunda bulunan içerikler oldukça detaylı bir şekilde listelenmiş. Su, sitrik asit, limon konsantresi, şeker, stabilizör, renklendirici, koruyucu, antioksidan, limon aroması ve renklendirici gibi maddelerin birleşimi ile otantik ekşi bir lezzet elde ediliyor.

Çorbaya limon genellikle sıkılmaz çünkü limonun keskin aroması, çorbadaki diğer tatları bastırabilir. Ancak bazı çorbalara limon sıkılarak lezzet katılabilirken, mercimek çorbasına limon sıkılmaz çünkü mercimeğin yumuşak tadını bozabilir. Yemeklerde limonun kullanımı özenle yapılmalıdır.

Limon suyu sosunu ise yapmak oldukça kolay! Limon suyu, limon kabuğu rendesi, toz şeker, çırpılmış yumurta sarısı ve nişasta ile karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir. Kıvamını ayarlamak için sıcak su eklemek gerekebilir.

LAYM sosu genellikle çok etli balıkların marine edilmesinde veya Meksika yemeklerinde kullanılan bir sos olarak biliniyor. İçerisindeki malzemeler ve yapılışı ile leziz bir tat elde etmek mümkün.

Çorbaya pişerken genellikle limon sıkılmaz çünkü sıcaklık ve pişirme süreci lezzetleri değiştirebilir. Ancak şehriye çorbasına limon sıkarak farklı bir lezzet deneyimi yaşanabilir. Şehriyelerin kavrulmasından sonra limon suyu ve baharatlarla çorba lezzetlendirilebilir.

Limonun en çok yetiştiği yerlerden biri Akdeniz Bölgesi olup, Türkiye'de Mersin ve Hatay illeri limon üretiminde oldukça önemli bir konumdadır. Limon ağacının anavatanı Hindistan olsa da dünya genelinde yaygın bir şekilde yetiştiği bölgeler arasında Akdeniz de bulunmaktadır.
 
Geri
Üst