- Konu Yazar
- #1
Limon Soslu Magnolia Tanımı İçin Gereçler
1 litre süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 adet yumurta sarısı
Yarım limon kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket sıvı krema
1 paket vanilya
Altına:
2 paket yulaflı bisküvi (Bebe büskivisi, petibör vs kullanılabilir)
Limon Sos İçin
1 adet limonun suyu
1,5 su bardağı su
4 yemek kaşığı şeker
1,5 yemek kaşığı kaşığı nişasta
Yarım limon kabuğu rendesi
1 silme çay kaşığı zerdeçal (Renk vermesi için, fotoğraflarda koyulmadı)
Limon Soslu Magnolia Tanımı Yapılışı
Öncelikle orta büyüklükte ki bir tencerenin içine limon rendesi, krema, vanilya ve tereyağı harici bütün materyalleri koyalım sütü azar azar eklemeye dikkat edelim ki topaklanmasın.
Daha sonra hoş bir çırpıcakla karıştırmaya devam edelim.
Göz göz olunca ve güzelce pişince vanilyasını limon kabuğu ve tereyağını da ek edelim ve 5 dakika kadar orta ateşte karıştırarak pişirmeye devam edelim.
Ilımaya bırakılan muhallebiyi 3-4 kadar mikserden geçirelim daha sonra kremayıda ek edip 1-2 dakika karışması için tekrar karıştıralım ve bir sürahiye alalım dilerseniz almayabilirsiniz daha pratik oluyor.
Sonra sunum bardakların en altına rondadan geçirilmiş büsküvilerden dilediğimiz kadar koyalım ve daha sonra muhallebidende koyalım ben 2 kat tekrarladım büsküvi-muhallebi-büsküvi-muhallebi olarak.
Limon sosu için tarifedeki materyalleri sos tenceresine alın ve yoğunlaşana pişirelim.
Daha sonra bardakların üzerine eşit bir formda paylaştıralım. Magnolialarımız servise hazır. Afiyet olsun
1 litre süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 adet yumurta sarısı
Yarım limon kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket sıvı krema
1 paket vanilya
Altına:
2 paket yulaflı bisküvi (Bebe büskivisi, petibör vs kullanılabilir)
Limon Sos İçin
1 adet limonun suyu
1,5 su bardağı su
4 yemek kaşığı şeker
1,5 yemek kaşığı kaşığı nişasta
Yarım limon kabuğu rendesi
1 silme çay kaşığı zerdeçal (Renk vermesi için, fotoğraflarda koyulmadı)
Limon Soslu Magnolia Tanımı Yapılışı
Öncelikle orta büyüklükte ki bir tencerenin içine limon rendesi, krema, vanilya ve tereyağı harici bütün materyalleri koyalım sütü azar azar eklemeye dikkat edelim ki topaklanmasın.
Daha sonra hoş bir çırpıcakla karıştırmaya devam edelim.
Göz göz olunca ve güzelce pişince vanilyasını limon kabuğu ve tereyağını da ek edelim ve 5 dakika kadar orta ateşte karıştırarak pişirmeye devam edelim.
Ilımaya bırakılan muhallebiyi 3-4 kadar mikserden geçirelim daha sonra kremayıda ek edip 1-2 dakika karışması için tekrar karıştıralım ve bir sürahiye alalım dilerseniz almayabilirsiniz daha pratik oluyor.
Sonra sunum bardakların en altına rondadan geçirilmiş büsküvilerden dilediğimiz kadar koyalım ve daha sonra muhallebidende koyalım ben 2 kat tekrarladım büsküvi-muhallebi-büsküvi-muhallebi olarak.
Limon sosu için tarifedeki materyalleri sos tenceresine alın ve yoğunlaşana pişirelim.
Daha sonra bardakların üzerine eşit bir formda paylaştıralım. Magnolialarımız servise hazır. Afiyet olsun