Limon Soslu Etimek Tatlısı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Limon Soslu Etimek Tatlısı Tanımı İçin Materyaller

Kreması için
5 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
4 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
1 kaşık nişasta
1 paket vanilya
Üzeri için,
1 paket kremşanti
1 su bardağı süt
Tabanı için,
Etimek (ben 8 adet kullandım)
Şerbeti için
1 su bardağı şeker
1.5 su bardağı su
Süslemek için
Limon sosu ve çilek

Limon Soslu Etimek Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel kremasını hazırlamak için tereyağ ve vanilya hariç tüm materyaller tencereye konur.
Muhallebi kıvamı aldıktan sonra tereyağ ve vanilya eklenip tereyağ eriyene kadar pişirilir.
Soğumaya bırakılır. Biraz akışkan bir kıvam olacak.
Bu sırada kremşanti hazırlanır ve o da kenarda bekletilir.
Şerbeti için su ve şeker karıştırılır ve kaynatılır. Şerbet 5 dk kadar soğumaya bırakılır. Tam soğumayacak ılık kalacak.
Etimekler dizilir, ılıyan şerbet kepçe yardımı ile yavaş yavaş dökülür.
Üzerine krema eklenir.
Krema biraz soğuyup donduktan sonra kremşanti sürülür ve istenildiği biçimde süslenir. Ben elimde olan limon sosu ve çilekle süsledim. Çok da hoş bi tat ve aroma verdi limon sosu. Afiyet olsuun
Limon Soslu Etimek Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst