AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Limon Soslu Çikolatalı Cheesecake

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Limon Soslu Çikolatalı Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler

Tabanı için;
1,5 paket burçak bisküvi
1,5 yemek kaşığı tereyağı
Chescake için;
1 paket krema
600 gram labne
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
1 limon kabuğu rendesi(beyaz kısmı almayın)
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
3 adet yumurta(tüm materyaller oda sıcaklığında olacak)
Ganaj için;
150 ml krema
2 yemek kaşığı antep fıstığı kreması
100 gram bademli beyaz çikolata

Limon Soslu Çikolatalı Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
21 cm lik kelepçeli kalıbın tabanına ve kenarlarına yağlı kağıt yerleştirin.
Kenarları üstten aliminyum folyoyla kaplayın.
Bisküvileri rondodan geçirip tereyağı ekleyin ve karıştırın.
Kalıbın tabanına yayıp bardak altıyla bastırın,dolaba kaldırın.
Chescake için labnenin suyunu süzün ve şeker ekleyip tel çırpıcıyla çırpın.
Krema,limon ve limon kabuğunu bi kapta çırpıp ekleyin.
Un ve vanilyayı eleyip ekleyin.
Yumurtaları tek tek kırın yalnızca karışana kadar çırpın. (mikser kullanmıyoruz)
Karışımı dolapta bekleyen kalıbın üstüne dökün.
Bi iki defa tezgaha vurup havasını alın.
Fırın tepsisine koyup tepsinin yarısını sıcak suyla doldurun.
160 derecede yaklaşık bi saat kadar pişirin(üstü hafif kızarında fırını kapatın)ilk 15 dk ağzı kapalı,20 dk ağzı açık daha sonra oda ısısında soğutun.
Ganaj için; 150ml kremayı ocağa alıp kaynama noktasına gelince altını kapatın,antep fıstığı kreması ve küçük doğradığınız çikolatayı ekleyip homojen bi kıvam elde edin.
Ganaj ılıyınca chescake in üzerine dökün.
1 gece dolapta dinlendirin. Afiyetle yiyin
Limon Soslu Çikolatalı Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst