Limon Kremalı Tavuklu Makarna Tanımı İçin Materyaller
6 modül kemiksiz derisiz tavuk eti
1 paket makarna
Tavuğu bulamak için;
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kekik
Tuz
Kızartmak için;
Sıvıyağ
Öteki gereçler;
1 paket krema
Yarım çay bardağı sut
Yarım limon suyu
Yarım limon rendesi
3 diş rendelenmiş sarımsak
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Dereotu
Limon Kremalı Tavuklu Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Makarna için; tencereye su ve tuz ekleyip, kaynadıktan sonra makarnamı haşlanmaya bıraktım. (10 dakika).
Başka yandan tavuklar için tavaya yağ ekleyip una buladığım tavukları kızartmaya başladım.
Tavukların iki tarafı kızardıktan sonra limon suyu, limon kabuğu rendesi ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip 2-3 dakika tavayı sallayarak soteleme süreci uyguladım.
Akabinde krema, süt ve 2-3 kısım dereotu ekleyip 3-4 dakika kıvam alana kadar pişirdim. Daha sonra süzüp hafif soğuk sudan geçirdiğim makarnayı borcama döküp, üzerlerine tavukları dizdim.
Kalan sosuda makarnanın her yerine gelecek biçimde döktüm. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ek edip ince kesilmiş limon ve biraz dereotu ekleyin.
Evvelce ısıtılmış 220 derecelik fırında kaşar peyniri kızarana kadar pişirip sıcak olarak servis ettim. Afiyet olsun.
Limon Kremalı Tavuklu Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
6 modül kemiksiz derisiz tavuk eti
1 paket makarna
Tavuğu bulamak için;
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kekik
Tuz
Kızartmak için;
Sıvıyağ
Öteki gereçler;
1 paket krema
Yarım çay bardağı sut
Yarım limon suyu
Yarım limon rendesi
3 diş rendelenmiş sarımsak
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Dereotu
Limon Kremalı Tavuklu Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Makarna için; tencereye su ve tuz ekleyip, kaynadıktan sonra makarnamı haşlanmaya bıraktım. (10 dakika).
Başka yandan tavuklar için tavaya yağ ekleyip una buladığım tavukları kızartmaya başladım.
Tavukların iki tarafı kızardıktan sonra limon suyu, limon kabuğu rendesi ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip 2-3 dakika tavayı sallayarak soteleme süreci uyguladım.
Akabinde krema, süt ve 2-3 kısım dereotu ekleyip 3-4 dakika kıvam alana kadar pişirdim. Daha sonra süzüp hafif soğuk sudan geçirdiğim makarnayı borcama döküp, üzerlerine tavukları dizdim.
Kalan sosuda makarnanın her yerine gelecek biçimde döktüm. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ek edip ince kesilmiş limon ve biraz dereotu ekleyin.
Evvelce ısıtılmış 220 derecelik fırında kaşar peyniri kızarana kadar pişirip sıcak olarak servis ettim. Afiyet olsun.
Limon Kremalı Tavuklu Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı