Limon Kremalı Tart Tanımı İçin Gereçler
Hamuru İçin
170 gram un
100 gram tereyağı
4 yemek kaşığı soğuk su
2 yemek kaşığı toz şeker
Limon Kreması İçin
2 yemek kaşığı mısır nişastası
100 gram pudra şekeri
2 limonun rendelenmiş kabuğu
125 milim limon suyu
100 milim portakal suyu
100 milim su
85 gram tereyağı
3 yumurta sarısı
1 yumurta
Üzeri İçin
Nane yaprakları
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Limon Kremalı Tart Tanımı Yapılışı
Küp doğranmış tereyağını mutfak robotunda ekmek kırıntısı imgesi alıncaya kadar karıştırın şeker ve suyu ekleyip 30 saniye daha karıştırın.
Hamuru buzdolabı poşetine sarıp 30 dakika buzdolabında soğutun hamurun tart kalıbına yerleştirin çatalla delikler açın.
Sonra üzerini yağlı kağıt ile kapatın ve bir saat buzdolabında soğutun 180 derece fırında yağlı kağıdın üzerine fasulye ya da misal bir bakliyatta doldurarak 15 dakika pişirin.
Mısır nişastası şeker ve rendelenmiş limon kabuğunu tencerede karıştırıp azar azar limon suyu ekleyerek pişirin portakal suyu ve sütü ekleyip kaynamaya başlayınca ocaktan alıp tereyağı ek edin.
Eriyinceye kadar karıştırmaya devam edin. Fırından çıkan tartın üzerinden yağlı kağıt ve bakliyat alın. Hafif soğuyunca kremayı üzerine döküp eşit halde yayın. 30 dakika buzdolabında soğutun.
Üzerine pudra şekeri serpin. Nane yaprakları ile süsleyin. Afiyet olsun. Çok şekerli değil, aksine mayhoş ve tatlı ortası bir lezzet fresh. Afiyet olsun.
Hamuru İçin
170 gram un
100 gram tereyağı
4 yemek kaşığı soğuk su
2 yemek kaşığı toz şeker
Limon Kreması İçin
2 yemek kaşığı mısır nişastası
100 gram pudra şekeri
2 limonun rendelenmiş kabuğu
125 milim limon suyu
100 milim portakal suyu
100 milim su
85 gram tereyağı
3 yumurta sarısı
1 yumurta
Üzeri İçin
Nane yaprakları
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Limon Kremalı Tart Tanımı Yapılışı
Küp doğranmış tereyağını mutfak robotunda ekmek kırıntısı imgesi alıncaya kadar karıştırın şeker ve suyu ekleyip 30 saniye daha karıştırın.
Hamuru buzdolabı poşetine sarıp 30 dakika buzdolabında soğutun hamurun tart kalıbına yerleştirin çatalla delikler açın.
Sonra üzerini yağlı kağıt ile kapatın ve bir saat buzdolabında soğutun 180 derece fırında yağlı kağıdın üzerine fasulye ya da misal bir bakliyatta doldurarak 15 dakika pişirin.
Mısır nişastası şeker ve rendelenmiş limon kabuğunu tencerede karıştırıp azar azar limon suyu ekleyerek pişirin portakal suyu ve sütü ekleyip kaynamaya başlayınca ocaktan alıp tereyağı ek edin.
Eriyinceye kadar karıştırmaya devam edin. Fırından çıkan tartın üzerinden yağlı kağıt ve bakliyat alın. Hafif soğuyunca kremayı üzerine döküp eşit halde yayın. 30 dakika buzdolabında soğutun.
Üzerine pudra şekeri serpin. Nane yaprakları ile süsleyin. Afiyet olsun. Çok şekerli değil, aksine mayhoş ve tatlı ortası bir lezzet fresh. Afiyet olsun.