Limon Kremalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
150 gram tereyağı yahut margarin
90 gram şeker
1 çay kaşığı limon rendesi
1 çay kaşığı limon suyu
1 adet yumurta
300 gram un
Bir çimdik tuz
Limon kreması için
50 gram limon suyu
75 gram şeker
2 limon kabuğu rendesi
50 gram tereyağı
1 çay kaşığı nişasta
2 adet yumurta
Limon Kremalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kremayı yapalım tüm gereçleri benmariye alıp karıştıralım kıvam alınca ocaktan alıp dolaba koyalım.
Hamuru için karıştırma kabına tereyağı yahut margarin, şekeri alalım rengi açılana kadar mikserle çırpalım.
Limon suyunu, kabuğunu ve yumurtayı ekleyelim karıştıralım.
Unun yarısını ekleyip yoğuralım.
Diğer yarısını da sonra ekleyelim ele yapışmayan hamur elde edelim.
Ufak bezeler yapalım 175 derece 15 dakika denetimli bir formda pişirelim. Dolaptaki kremayı kaşık yardımıyla üzerine sürelim.Afiyet olsun 20 gram bezeler yaptım. 32 adet çıktı
Limon Kremalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
150 gram tereyağı yahut margarin
90 gram şeker
1 çay kaşığı limon rendesi
1 çay kaşığı limon suyu
1 adet yumurta
300 gram un
Bir çimdik tuz
Limon kreması için
50 gram limon suyu
75 gram şeker
2 limon kabuğu rendesi
50 gram tereyağı
1 çay kaşığı nişasta
2 adet yumurta
Limon Kremalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kremayı yapalım tüm gereçleri benmariye alıp karıştıralım kıvam alınca ocaktan alıp dolaba koyalım.
Hamuru için karıştırma kabına tereyağı yahut margarin, şekeri alalım rengi açılana kadar mikserle çırpalım.
Limon suyunu, kabuğunu ve yumurtayı ekleyelim karıştıralım.
Unun yarısını ekleyip yoğuralım.
Diğer yarısını da sonra ekleyelim ele yapışmayan hamur elde edelim.
Ufak bezeler yapalım 175 derece 15 dakika denetimli bir formda pişirelim. Dolaptaki kremayı kaşık yardımıyla üzerine sürelim.Afiyet olsun 20 gram bezeler yaptım. 32 adet çıktı
Limon Kremalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı