AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Limon Aromalı Fırında Sütlaç

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Limon Aromalı Fırında Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
Yarım su bardağı pirinç
2,5 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı nişasta
1 litre süt
1 adet rendelenmiş limon kabuğu rendesi
1 su bardağı şeker

Limon Aromalı Fırında Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Güzelce yıkanmış pirinçleri tencereye alalım. Sıcak su ekleyip pirinçleri pişmeye bırakalım.
Pişip suyu çeken pirinçlerin üzerine süt ekleyelim sonra kaynamaya bırakalım.
Diğer taraftan, kıvam için nişastayı kaseye alarak bir çay bardağı sütle açalım.
Süt kaynamaya başlayınca şeker ilave edelim akabinde 1 adet limon kabuğu rendeleyelim ve sütlaca ekleyelim.
Açtığımız nişastayı sütlacımıza ekleyelim kıvam alana kadar kaynatmaya devam edelim.
Daha sonra sütlacı fırın kaplarına boşaltalım fırın kaplarının yarısına gelecek kadar tepsiyi su ile dolduralım.
Çabuk kızarabilmesi için üzerine şeker serpiştirelim. Evvelce ısıtılmış 220 derece fırında sütlacı en üst rafa koyalım ve üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun

Limon Aromalı Fırında Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst