- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Lillian Moller Gilbreth kimdir?
Lillian Moller Gilbreth, doktora (d. 24 Mayıs 1878 – ö. 2 Şubat 1972), ilk kadın endüstri mühendislerinden biridir. Doktora yapmıştır. University of California, Berkeley, BA (1900), MA (1902); Brown University, PhD (1915).Frank ve Lillian Gilbreth kimdir?
O ve kocası Frank Bunker Gilbreth Endüstri Mühendisliği alanının öncülerindendir. Zaman ve Hareket Etüdü ile ilgilenmişlerdir. Lillian Moller Gilbreth sivil savunma, savaş üretimi ve bedensel engelli rehabilitasyonu konularında A.B.D. Başkanları Hoover, Roosevelt, Eisenhower, Kennedy ve Johnson’a danışmanlık yapmıştır.Etüdün amaci nedir?
Etüt merkezi, okul derslerine destek olması amacıyla, okul saatleri dışında öğrencilere eğitim-öğretim hizmeti sağlayan kurumlardır. Bu kurumlardaki eğitimler özel dersten farklı olarak tek bir derse/konuya odaklanmayan ve genellikle okul müfredatına paralel yürütülen destek eğitimleridir.
Dershanede etüt ne demek?
Etüt, öğretim etkinliklerinin dışında kalan bir zaman içinde, müfredata uygun şekilde, öğrencilerin eksiklerini tamamladığı ve verimli zaman geçirdikleri eğitim desteğidir. İhtiyaç duyulduğunda ya da sürekli olarak planlanabilir. Amaç öğrencinin eksik kaldığı kısımları tamamlayarak sıfır hataya ulaşmasını sağlamaktır.Enerji etüdünün amaç ve kapsamları nelerdir?
nerelerde ve nasıl kullanılmakta olduğunu, nerelerde tasarruf edilebileceğini gösteren bir aşamadır. tesislerde yapılması gereken bir çalışmadır. değerlendirilir, enerji tasarruf fırsatları, yatırım maliyeti ve geri ödeme süresini de içeren bir rapor hazırlanır.Zaman etüdü ne işe yarar?
Zaman etütlerindeki ana amaç, dar boğazın tespitinin ardından toplanacak verilerin ışığında, çeşitli düzenlemelerle çevrim sürelerini en aza indirmektir. Bu sayede, üretim sürelerinin düşürülmesi sağlanarak, çalışma süresi boyunca yapılacak olan üretimin miktarını artırmaktır.
Zaman etüdü nerelerde kullanılır?
İş etüdü kapsamındaki çalışmalardan biri olan zaman etüdü, aslında başlı başına geniş ve önemli bir uygulamalar bütünüdür. Zaman etüdü çalışmalarının özeti, üretim tesislerinde yapılan tüm işlemlerin ne kadar birim sürede, nasıl bir tempoyla ve kim tarafından yapıldığının analizi olarak belirtilebilir.İş ve zaman etüdü nedir?
Zaman etüdü (ingilizce Time Study), gelişme olanağı yaratabilmek amacıyla, belirli bir faaliyeti ekonomiklik ve etkenlik yönünden etkileyen tüm kaynakları ve etmenleri dizgesel olarak araştırmaya ve insan çalışmasını geniş kapsamda incelemeye yönelik bir teknik olan iş etüdünün; bir çalışanın, belirli bir işi, belirli …Zaman Genislemesi nasil olur?
Einstein’ın özel görelilik ilkesine göre, durmakta olan bir gözlemciye göre hareket eden saat duran saate göre daha yavaş işler. Böylece hareket eden saat için zamanın genişlediğini söyleyebiliriz. Basit bir ifadeyle, hareketli bir saat durgun bir saate oranla daha yavaş çalışır.