AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Liberal Arts nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Liberal Arts nelerdir?​

‘Liberal Arts’ okulları tıp, mühendislik, iş idaresi gibi mesleki eğitim dallarının tersine daha çok edebiyat, sanat, felsefe, tarih, sosyoloji, filoloji gibi dallarda eğitim veriyor. Liberal Arts dalları ayrıca daha çok ‘college’ olarak bilinen ve sadece dört yıllık lisans eğitimi veren okullarda sunuluyor.

Liberal Sanatlar Bölümü Nedir?​

Liberal sanatlar trivium ( gramer , retorik ve mantığın “üç yolu” ) ve quadrivium (aritmetik, geometri, müzik ve astronomi) olmak üzere ikiye ayrıldı . Daha genel olarak, liberal sanatlar , mesleki becerilerin aksine genel entelektüel yetenekleri geliştirmeyi amaçlayan akademik çalışmalardır.
Liberal bilimler tarzı eğitim nedir?
ozellikle abd’de yaygin olan fakulte sistemi. siz universiteye gidiyorum diye bu bolume girersiniz, herseyden biraz okur, sonra da mezun olursunuz. mezun olana kadar fen, matematik, sosyal bilimler, sanat, dil, felsefe, tarih gibi alanlarin her birinden birer ders almak zorundasinizdir. …
Özgür sanatlar nedir?
Yedi özgür sanat (ya da yedi liberal sanat, Lat. septem artes liberales), antikçağ okul ve eğitim dünyasında öğretilen çeşitli bilim ve sanat alanlarını belirtir. Daha sonra Orta Çağ felsefesinde de Skolastik okullarda öğretilen bölümler olmuştur bunlar.

Sabanci mezunları nerede çalışıyor?​

Sabancı Üniversitesi: 11 bin 58 mezunu var, bu mezunların 2 bin 451’i başta ABD, Hollanda, Almanya olmak üzere yurtdışındaki firmalarda çalışıyor. ABD’de çalışan 659 mezunu en çok araştırma ve mühendislik, eğitim alanlarında görev yapıyor.

Yedi Özgür sanat Nedir?​

Yedi Özgür Sanat
Sabancı Üniversitesi pahalı mı?
Sabancı Üniversitesi pahalı bir üniversitedir diyebilirim. Gerek okul ücreti gerek okul içerisinde harcayacağınız para diğer üniversitelerin kat ve kat üstündedir fakat karşılığını sonuna kadar aldığınızı hissediyorsunuz.

Geri