AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

LGS sinavi ne ise yarar?

Editör

Yeni Üye

LGS sınavı ne işe yarar?​

LGS’nin Amacı Nedir? LGS, Merkezi Sınavla öğrenci alacak fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, mesleki ve teknik anadolu liselerinin anadolu teknik programları ve özel program ve proje uygulayan ortaöğretim kurumlarına öğrenci seçmek amacıyla yapılmaktadır.

LGS’ye son 2 ay kala nasıl çalışılmalı?​

LGS’ye 1-2 ay kala deneme çözmeye ağırlık verilmelidir. Deneme çözerken süre tutmaya özen gösterilmelidir. Süre tutarak deneme çözmek LGS’de zamanı daha iyi kontrol etmeyi sağlamaktadır. Deneme çözmek adayları asıl sınava hazırlamaktadır.

LGS sınavı kaçıncı sınıflar için?​

LGS sınavı kaçıncı sınıflar için?
Liselere Geçiş Sistemi kısa adı ile LGS’ye ilköğretim okullarında öğrenim gören 8. Sınıf öğrencileri girmektedir. Bu sınava giren 8. sınıf öğrencileri yüzde 70 sınav puanı, yüzde 30 diploma notuyla liseye yerleştirilecek.

LGS yi kim hazırladı?​

6- 7- 8. sınıf müfredatı ile oluşacak olan sorular Milli Eğitim Bakanlığı ile hazırlanacaktır. Liselere Giriş Sınavı konuları, müfredat ile uyumlu bir şekilde hazırlanmaktadır. Liselere Geçiş Sistemi veya LGS, TEOG sınavı yerine geçen bir sınav sistemidir.

LGS’de 7 sınıf konuları var mı?​

Sayısal sınavında Matematik ve Fen Bilgisi derslerinden 20 soru olmak üzere toplam 40 soru sorulacak. LGS sınavında 6 ve 7. sınıf konuları var mı? Hayır. Sınavda sadece 8. sınıf konularından sorumlusunuz.

2022 LGS hangi sınıflardan çıkacak?​

2022 LGS hangi sınıflardan çıkacak?
Evet LGS sınıavında öğrencilere sadece 8. sınıfta işlemiş oldukları konulardan sorular sorulmakta olup soru dağılımı şöyle olacaktır. 20 Fen, 20 Matematik, 20 Türkçe, 10 İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, 10 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, 10 Yabancı Dil sorusu sorulacak.

LGS’ye son 1 ay kala ne yapılmalı?​

LGS Sınavına 1 Ay Kala Nasıl Çalışmalıyım?
- ASLA ERTELEME!
- ÇALIŞMA ORTAMINI DÜZENLE!
- SABAH ERKEN KALKMA RUTİNİNİ BAŞLAT!
- KENDİNİ UÇAK MODUNA AL!
- DENEME ÇÖZ!
- ZİHİN HARİTALARI OLUŞTUR!
- UYKUYA ZAMAN AYIR!
- ÇIKMIŞ SORULARI ÇÖZ!

LGS son 3 ay nasıl çalışılır?​

3 Ay Kala LGS İçin Nasıl Çalışılmalı?
- Tekrar Yapmalısınız. Öğrencilerin bu son dönem boyunca izleyecekleri düzenli bir sınav inceleme planı geliştirmeleri yararlı olacaktır.
- Soru Çözme ve Deneme Çözme Hızınızı Arttırmalısınız.
- Zamanı Yönetebilmek İçin Hazırlıklar Yapmalısınız.
- Gerçekçi Beklentiler Belirlemelisiniz.

LGS hangi sınıfları kapsıyor 2022?​

LGS hangi sınıfları kapsıyor 2022?

2021 LGS’ye kimler girebilir?​

Liselere Geçiş Sistemi kısa adı ile LGS’ye ilköğretim okullarında öğrenim gören 8. Sınıf öğrencileri girmektedir. Bu sınava giren 8. sınıf öğrencileri yüzde 70 sınav puanı, yüzde 30 diploma notuyla liseye yerleştirilecek. Gelecek yıldan itibaren uygulanacak LGS ile merkezi sınav kaldırılacak.

LGS yi kim hazırlıyor 2022?​

LGS sınavı, öğrencilerin fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programları ve özel program ve proje uygulayan ortaöğretim kurumlarına yerleştirilmesi amacıyla yapılan bir sınavdır. Bu sınavda öğrencilerin 8. sınıf müfredatı konularından sorumlu tutulmaktadır. Sınavda Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil derslerinden sorular yer almaktadır.

LGS'ye çalışırken 1-2 ay kala deneme sınavlarına ağırlık vermek, süre tutarak pratik yapmak ve zaman yönetimini geliştirmek önemlidir. Ayrıca uygun bir çalışma ortamı oluşturmak, düzenli uyku düzenine sahip olmak ve soru çözüm alıştırmaları yapmak da başarılı olmak için faydalı olacaktır.

LGS sınavından başarılı olabilmek için düzenli ve hedefe odaklı çalışmanın yanı sıra motivasyonunuzu yüksek tutmak da önemlidir. Ayrıca sınav öncesinde stresle başa çıkma ve dinlenmeye de zaman ayırmak da performansınızı artırabilir.

LGS sınavı, 8. sınıf öğrencilerine yönelik bir sınavdır ve sadece 8. sınıf müfredatındaki konulardan sorular içermektedir. Bu nedenle sınavda 6 ve 7. sınıf konularından sorumlu olmanıza gerek yoktur.

LGS sınavı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanmakta olup, sorular liselere geçiş sistemi için uygun konuları kapsamaktadır. Bu soruların 8. sınıf müfredatıyla uyumlu olduğu ve öğrencilerin bilgi düzeylerini ölçmeye yönelik olduğu belirtilmektedir.

Sonuç olarak, LGS sınavına hazırlanırken düzenli çalışmak, motivasyonu yüksek tutmak, zaman yönetimine dikkat etmek ve sınav stratejilerinizi geliştirmek önemlidir. Başarıya giden yol sabır, azim ve doğru stratejilerle doludur.

Geri