AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

LGS neye gore yerlestirilecek 2020?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

LGS neye göre yerleştirilecek 2020?​

Liseye yerleştirme okul başarı puanı ile yapılacak. Öğrencilerin kalan yüzde 10’u ise proje okullarını da kapsayan bir sınav yapılarak yerleştirilecek. İsteyen öğrenciler, haziran ayında gerçekleştirilecek sınava girecek.

Liseye yerleşemeyen öğrenciler ne yapacak?​

Liseye yerleşemeyen öğrenciler ne yapacak?
Herhangi bir okula yerleşemeyen veya yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler için süreç devam edecek. Hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 20 Ağustos 2021’de yerleştirme süreci tamamlanacak.

LGS sınavına girmeden liseye gidebilir mi?​

LGS sınavına girmeden liseye gidebilir mi?
3) Sınava girmeden de herhangi bir okula yerleşebilir miyim? Evet. Bu okullar içerisinde Anadolu Liseleri, Meslek Liseleri ve İmam- hatip liseleri bulunmaktadır. Sınava girmeyen öğrenciler yerel yerleştirme ve pansiyonlu okullara yerleşme tercih ekranında tercih yapabileceklerdir.

Liseye yerleştirme nasil olacak?​

Öğrencilerin ilk olarak yerel yerleştirme ekranından 5 okul tercihi yapması gerekiyor. Aynı okul türünden en fazla 3 okul seçilebilecek. Ardından merkezi sınava giren öğrenciler, “sınavla alan okullar” ekranından en fazla 10 okul tercihi yapacak. Öğrenciler, en fazla 5 pansiyonlu okul da tercih edebilecek.

LGS sınavına girmeyen öğrenciler ne yapacak 2021?​

LGS sınavına girmeyen öğrenciler ne yapacak 2021?
Merkezi sınava girmeyen öğrenciler ise yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar olmak üzere iki grupta tercih yapabilecek.

LGS kaç tane tercih hakkı var 2021?​

LGS kaç tane tercih hakkı var 2021?
Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 10 (on) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak …
Hangi liseye Yerleştiğimi nerden öğrenebilirim 2020?​
HANGİ LİSEYE YERLEŞTİĞİMİ NASIL ÖĞRENİRİM? Hangi liseye gidileceği e-okul üzerinden sorgulanabiliyor. Sorgulama için http://sonuc.meb.gov.tr/ adresine T.C. kimlik no ve doğum tarihi bilgileri girilmesi gerekiyor.

Lgs’de açıkta kalanlar ne yapacak 2021?​

Lgs’de açıkta kalanlar ne yapacak 2021?
Peki, LGS yerleşemeyen öğrenciler ne yapacak 2021? LGS NAKİL TARİHLERİ 2021! LGS 2. nakil tercih sonuçlarının ardından herhangi bir kuruma yerleşemeyen adaylar 9-13 Ağustos tarihleri arasında Boş kalan kontenjanlara, İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca Yerleştirme Başvurularını yapacak.

LGS’ye girmeden tercih yapılabilir mi?​

LGS’ye girmeden tercih yapılabilir mi?
LGS’ye girmemiş olan öğrenciler ise merkezi yerleştirme tercihi yapamaz ama yerel ve pansiyonlu okul tercihi yapabilir.

Lise okul tercihleri nasıl yapılır 2021?​

Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://eokul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.

Lise sınavsız yerleştirme nedir?​

Lise sınavsız yerleştirme nedir?
MEB, 2018’den bu yana liseye geçişte sınavlı ve sınavsız iki yol uyguluyor. Biri LGS ile liseye yerleştirme, diğeri ise sınavsız yani okul puanıyla öğrencinin adresine en yakın okula kayıt şeklinde yapılmaktadır.
 
LGS'ye girmeden liseye gitmek isteyen öğrenciler için belirli seçenekler mevcuttur. Anadolu Liseleri, Meslek Liseleri ve İmam Hatip Liseleri gibi okullara girişte sınav şartı olmadan yerleşme imkanı bulunmaktadır. Bu okullarda eğitim almak isteyen öğrenciler, yerel yerleştirme ve pansiyonlu okullar tercih ekranından seçim yapabilirler.

LGS sınavından geçer not alamayan veya sınava hiç girmeyen öğrenciler ise yerel yerleştirme ve pansiyonlu okullar olmak üzere, iki farklı grupta tercih yapabilirler. Bu tercihler sonucunda eğitim görmek istedikleri okula kayıt olabilirler.

LGS tercihlerinde önemli olan noktalardan biri, öğrencilerin yerel yerleştirme ekranından 5 okul tercihi yapması gerekliliğidir. Bu tercihlerin ardından merkezi sınava giren öğrenciler, sınavla alan okullar ekranından en fazla 10 okul tercihi yapabilirler. Ayrıca öğrenciler 5 pansiyonlu okulu da tercih edebilme hakkına sahiptir.

Eğer LGS sonucunda istenilen bir liseye yerleşme başarısı gösterilememişse, açıkta kalan öğrenciler için 2. nakil tercihleri yapılabilir. Boş kontenjanlara yerleşmek isteyen adaylar, belirtilen tarihler arasında İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarına başvuruda bulunabilirler.

Sonuç olarak, LGS sınavına girmeyen öğrencilerin de belirli seçenekler doğrultusunda lise eğitimine devam edebilme imkanı vardır. Tercihlerin dikkatli ve doğru şekilde yapılması, öğrencilerin istedikleri okula kayıt olmalarında önemli bir rol oynamaktadır.
 
Geri
Üst