AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

LGS mi daha zor yoksa teog mu?

Editör

Yeni Üye

LGS mi daha zor yoksa teog mu?​

Bir önceki sistem olan TEOG sistemine göre sorular daha seçicidir ve öğrencilerin genel kanaatine göre LGS daha zordur. Ortaöğretim kurumlarına merkezi yerleştirme ve yerel yerleştirme olmak üzere iki farklı öğrenci yerleştirme sistemiyle öğrenci alımı yapılmaktadır.

En zor teog Hangi yıldı?​

– 2016: TEOG birinci dönem sınavlarda MEB, Fen ve Teknoloji’de bir soruyu iptal etti. Uzmanlara göre son 3 yılın en zor sınavı olan TEOG’da tartışmaya açık başka sorular da vardı. MEB, görme engelli öğrenciler için hazırlanan kitapçıktaki Fen ve Teknoloji’de bir soruyu daha iptal etti.
En kolay LGS hangi yıl?​
2021 LGS Türkçe bölümünün, 2020 Liselere Geçiş Sınavından daha kolay olduğu gözlemlendi. MEB’in yayımladığı örnek sorulara paralel hazırlanan sınavda, okuma – anlama kazanımlarına yönelik sorularda kullanılan metinlerin önceki yıllarda uygulanan merkezi sınav sorularından daha kısa olduğu görüldü.

LGS sınavı kalkacak mı?​

LGS sınavı kalkacak mı?
LGS ve YKS sınavları başta olmak üzere önümüzdeki süreçte köklü değişiklikler yapılmayacağını belirten Özer, ” Reform değil, iyileştirme yapacağız” mesajını verdi. Dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığı ve ÖSYM tarafından 2022 yılında düzenlenecek YKS ve LGS sınavlarının iptal olması veya kaldırılması gündemde değil.

2021 yılı LGS nasıl olacak?​

2021 yılı LGS nasıl olacak?
LGS, 6 Haziran 2021’de iki oturum üzerinden yapılacak. Birinci oturum 09:30’ta başlayacak. 75 dakika sürecek. İkinci oturum 11:30’ta başlayacak, 80 dakika sürecek.

TEOG’dan önce ne vardı?​

Orta Öğretim Kurumları Seçme ve Yerleştirme Sınavı ya da kısaltılmış hali ile OKS, LGS’nin yerine geçmiş sistemin adıdır. OKS ilk kez 2003-2004 eğitim ve öğretim yılında uygulanmaya başlanmıştır. Ortaöğretim Kurumları Seçme ve Yerleştirme Sınavı, 2006-2007 eğitim ve öğretim yılında son kez yapılmıştır.

2018 de TEOG mu vardı LGS mi?​

Liseye Geçiş Sistemi (LGS) olarak isimlendirilen yeni sistem, 2018-2019 eğitim yılında uygulanmaya başlayacak. Bu yıl için hazırlanan geçiş sistemiyle son merkezi sınav yapılacak. Bu sınava giren 8. sınıf öğrencileri yüzde 70 sınav puanı, yüzde 30 diploma notuyla liseye yerleştirilecek.
2022 yılı LGS nasıl olacak?​
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında oturumlar, sınav süreleri, soru sayıları ve ders dağılımlarında herhangi bir değişiklik yapılmadı. Geçen yıl olduğu gibi 2022 yılında da sınav uygulaması iki oturum halinde gerçekleştirilecek. Öğrencilere hepsi çoktan seçmeli toplam 90 soru sorulacak.

2022 LGS kaldırılacak mı?​

2022 LGS kaldırılacak mı?
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “LGS kapsamında 5 Haziran 2022’de uygulanacak merkezi sınavın başvuruları, 4-14 Nisan 2022 tarihleri arasında Bakanlık tarafından merkezi olarak gerçekleştirilecek. Sınavda oturumlar, sınav süreleri, soru sayıları ve ders dağılımlarında herhangi bir değişiklik yapılmadı” dedi.

LGS 2022 başvuru ne zaman?​

LGS 2022 başvuru ne zaman?
LGS başvuruları 4-14 Nisan 2022 tarihleri arasında alındı. 5 Haziran’da yapılacak sınav için otomatik başvuru işlemi, yurt içinde eğitim alan tüm 8’inci sınıf öğrencileri için gerçekleştirilecek.

LGS ve TEOG sistemi arasındaki zorluk seviyesi konusunda genel bir kanıya göre, LGS daha zor olarak değerlendirilmektedir. TEOG sisteminin yerini alan LGS, öğrencilere daha seçici ve zorlayıcı sorularla karşılaşma fırsatı sunmaktadır.

Örneğin, en zor TEOG sınavlarından biri olarak kabul edilen 2016 yılında MEB'in Fen ve Teknoloji sorularında bir iptal olmuş, bu durum sınavın zorluğunu daha da artırmıştır. Ancak, LGS'de ise 2021'de Türkçe bölümünün daha kolay olduğu ve önceki yıllara göre okuma-anlama sorularının daha kısa metinlerle sorulduğu belirtilmiştir.

Öte yandan, gelecekte LGS'nin kalkıp kalkmayacağı konusunda Milli Eğitim Bakanlığı ve ÖSYM yetkilileri net bir açıklama yapmıştır. Önümüzdeki yıllarda LGS ve YKS gibi sınavların iptal edilmeyeceği, ancak iyileştirmelerin yapılacağı belirtilmiştir.

LGS sınavıyla ilgili diğer detaylara göz attığımızda, 2021 yılında yapılacak LGS'nin tarihleri ve oturum süreleri belirtilmiştir. Ayrıca, TEOG'dan önceki OKS sistemi ve LGS'nin 2018 yılındaki uygulama durumu da açıklanmıştır.

Gelecekteki 2022 LGS sınavının nasıl olacağı konusunda da bilgi verilmiş, sınavın oturumları, süreleri, soru sayıları ve ders dağılımlarında herhangi bir değişiklik olmayacağı belirtilmiştir. Benzer şekilde, 2022 LGS başvuru tarihleri de açıklanmış, başvuruların 4-14 Nisan 2022 tarihleri arasında gerçekleştiği belirtilmiştir.

Geri