AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

LGS matematik sorularini kim hazirladi?

Editör

Yeni Üye

LGS matematik sorularını kim hazırladı?​

6- 7- 8. sınıf müfredatı ile oluşacak olan sorular Milli Eğitim Bakanlığı ile hazırlanacaktır. Liselere Giriş Sınavı konuları, müfredat ile uyumlu bir şekilde hazırlanmaktadır. Liselere Geçiş Sistemi veya LGS, TEOG sınavı yerine geçen bir sınav sistemidir.

Yeni nesil sorular neden bu kadar zor?​

Öğrenciler genel olarak güncel hayatla ilişkilendirilmiş, yoruma ve bilgiyi kullanarak çözüm üretmeye dayalı yeni nesil sorularda zorlanmakta. Bu beceriler birçok konuda farklı soru tipleriyle ölçülebilmekte. Öğrenciler öncelikle mümkün olduğunca çok soru çözerek problem çözme becerilerini geliştirmeli.
LGS sınav soruları hangi yayınevinden çıktı?​
1 milyon öğrencinin girdiği Liseye Geçiş Sınavı’nda (LGS) bu kez de “tesadüf” konuşuluyor. Sınavın matematik sorularının Altın Nokta Yayınevi’ne ait sınav hazırlık yayınları Nartest’teki sorularla benzerlik göstermesi tartışma yarattı.

LGS sınavı hangi kurum yapıyor?​

LGS sınavı hangi kurum yapıyor?
LGS, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen ve Merkezi Sınavla öğrenci alacak fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, mesleki ve teknik anadolu liselerinin anadolu teknik programları ve özel program ve proje uygulayan ortaöğretim kurumlarına öğrenci seçmek amacıyla yapılan, 8’inci sınıf öğretim …

Yeni nesil soruların farkı ne?​

Yeni nesil soruların farkı ne?
Yeni nesil sorular geçtiğimiz yıllarda LGS ve YKS’de uygulanmaya başlanan, önceki yıllara göre yalnızca bilgiyi değil, onu yorumlamayı öncelik edinen bir soru tipidir. Yeni nesil sorular daha evvel uygulanan sınavlardaki sorulara göre daha karmaşık görünebilir. Daha uzundur, görsellerle desteklenir.

2021 LGS matematik soruları hangi yayınevinden çıktı?​

Haberde “Bu yıl 6 Haziran günü gerçekleşecek olan LGS’de yine Sinan Kuzucu Yayınları’nın test kitaplarını çözen çocukların başarısı konuşulacak. Biz 2020 yılındaki LGS’de 90 sorudan 32’sini tıpatıp aynısı olarak yakaladık.

LGS matematik sorularını Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanmaktadır. Bu sorular, 6-7-8. sınıf müfredatına uygun olarak oluşturulmakta ve Liselere Geçiş Sınavı (LGS) için öğrencilere sunulmaktadır. Yeni nesil sorular genellikle güncel hayatla ilişkilendirilmiş, yoruma dayalı ve bilgiyi kullanarak çözüm üretmeye yönelik sorulardan oluşmaktadır. Bu nedenle öğrenciler, problem çözme becerilerini geliştirmek adına mümkün olduğunca çok soru çözmeye önem vermelidir.

LGS sınavı her yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenmektedir. Sınav, fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, mesleki ve teknik Anadolu liseleri ile özel program ve projeler uygulayan ortaöğretim kurumlarına öğrenci seçmek amacıyla yapılmaktadır.

Yeni nesil sorular, geçmiş yıllara göre farklı bir yaklaşımı benimseyen sorular olarak dikkat çekmektedir. Bu sorular, sadece bilgiyi değil, bilgiyi yorumlama yeteneğini de ölçmeyi hedefler. Bu nedenle yeni nesil sorular daha karmaşık olabilir, daha uzun olabilir ve görsellerle desteklenebilir.

2021 LGS matematik sorularının hangi yayınevinden çıktığına dair bir bilgi paylaşılmamıştır. Ancak, bazı haber kaynaklarında belirli yayınevlerine atıfta bulunulmuş olsa da kesin bir bilgi bulunmamaktadır. Başarıya giden yolun sadece belirli yayınevlerinin kitaplarını çözmekten daha fazlası olduğu unutulmamalıdır. Herhangi bir sınavda başarılı olmak, düzenli ve doğru bir şekilde çalışmayı gerektirir.

Geri