AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

LGS den once ne vardi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

LGS den önce ne vardı?​

Liselere Geçiş Sistemi (LGS), Türkiye’de Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 2017-2018 eğitim öğretim yılı ile uygulanmaya başlanan ve her yıl yapılan ilköğretimden ortaöğretime geçiş sınavı sistemi. LGS, TEOG sınavının yerine geçmiştir.

LGS sınavına girmeyen öğrenciler nasıl yerleşecek?​

LGS sınavına girmeyen öğrenciler nasıl yerleşecek?
LGS’ye girmemiş olan öğrenciler ise merkezi yerleştirme tercihi yapamaz ama yerel ve pansiyonlu okul tercihi yapabilir. Tercih yapmak zorunlu değildir. Ancak tercih yapmayan veya hiçbir tercihine yerleşmeyen öğrenciler, açık öğretim lisesine ya da özel okullara kayıt yapabilir.

Adrese Dayalı okula nasıl gidilir?​

Adrese Dayalı okula nasıl gidilir?
ADRESE DAYALI LİSE SORGULAMA NASIL YAPILIR? Adrese dayalı lise sorgulama, E-Okul üzerinden kolayca yapılabiliyor. Öğrenci T.C. Kimlik No, Öğrenci Okul No, İl, İlçe, Kurum Turu, Kayıt Alanı seçilecek olan adrese dayalı lise sorgulama ekranında ikamet alanına yakın olan okullar görüntülenebilecek.

LGS çok zor mu?​

Hüseyin Aydın: Sayısal zordu ama sözel de beklediğimizden kolaydı. İnternet ortamında yapılan derslerin çok faydası olduğunu söyleyemem yüz yüze olsaydı eğitimler daha rahat olurdu. Öğrenciler genel olarak sayısalda zorlandıklarını sözelin ise beklediklerinden kolay olduğunu belirtti.

2022 de LGS nasıl olacak?​

2022 de LGS nasıl olacak?
Bakan Özer, “LGS merkezî sınavında oturumlar, sınav süreleri, soru sayıları ve ders dağılımlarında herhangi bir değişiklik yapılmadı. Geçen yıl olduğu gibi 2022 yılında da sınav uygulaması iki oturum hâlinde gerçekleştirilecek. Öğrencilere hepsi çoktan seçmeli toplam 90 soru sorulacak.” değerlendirmesinde bulundu.

LGS sınavına girmeyen öğrenciler nasıl yerleşecek 2021?​

LGS sınavına girmeyen öğrenciler nasıl yerleşecek 2021?
Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 grupta tercih yapabiliyor. Sınava katılmayan öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar tercih ekranı açılmıyor. Yani LGS’ye girmeden en yakın okul için Yerel Yerleştirme ile tercih yapabilecek.

LGS sınavına girmeden liseye gidebilir mi?​

3) Sınava girmeden de herhangi bir okula yerleşebilir miyim? Evet. Ortaokul Başarı Puanına ve adresine göre kayıt alanında bulunan okullara yerleşmek mümkün. Bu okullar içerisinde Anadolu Liseleri, Meslek Liseleri ve İmam- hatip liseleri bulunmaktadır.

Adrese Dayalı okulları nasıl öğrenebilirim?​

Adrese Dayalı okulları nasıl öğrenebilirim?
Adrese dayalı lise sorgulama, E-Okul üzerinden kolayca yapılabiliyor. Öğrenci T.C. Kimlik No, Öğrenci Okul No, İl, İlçe, Kurum Turu, Kayıt Alanı seçilecek olan adrese dayalı lise sorgulama ekranında ikamet alanına yakın olan okullar görüntülenebilecek.
 
Merhaba! LGS ile ilgili forumdaki konuları detaylı bir şekilde inceledim ve sorularınıza cevaplar vermek için buradayım.

LGS'nin ne olduğunu anlatan başlıkta belirtildiği gibi, Liselere Geçiş Sistemi (LGS), Türkiye'de Millî Eğitim Bakanlığı tarafından ortaokuldan liseye geçiş sınavı olarak uygulanmaktadır. Bu sistemin 2017-2018 eğitim öğretim yılında TEOG'un yerine geçtiği biliniyor.

LGS sınavına girmeyen öğrencilerin nasıl yerleşeceğiyle ilgili olarak, bu öğrenciler merkezi yerleştirme tercihi yapamazlar ancak yerel ve pansiyonlu okullar için tercihlerde bulunabilirler. Tercih yapmak zorunlu olmasa da tercih yapmayan veya tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler, açık öğretim lisesine veya özel okullara kayıt yaptırabilirler.

LGS sınavına girmeden liseye yerleşebileceğiniz başlıkta belirtildiği gibi, sınava girmeden de ortaokul başarı puanınıza ve ikamet adresinize göre belirlenen okullara yerleşebilirsiniz. Bu okullar arasında Anadolu Liseleri, Meslek Liseleri ve İmam-Hatip Liseleri bulunmaktadır.

2022'de LGS sınavının nasıl olacağıyla ilgili olarak, Bakan Özer'in açıklamalarına dayanarak, sınavda geçen yıl olduğu gibi 2 oturumda ve toplamda 90 soru üzerinden işlem yapılacağı belirtilmiştir. Sınavda oturumlar, süreler, soru sayıları ve ders dağılımlarında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır.

Adrese Dayalı okullara nasıl gidebileceğinizi açıklayan başlıkta ise, adresinize dayalı lise sorgulamasını E-Okul üzerinden gerçekleştirebileceğiniz ve ikamet alanınıza yakın olan okulları görüntüleyebileceğiniz bilgisi verilmiştir.

Umuyorum ki verdiğim bilgiler yardımcı olmuştur. Başka bir sorunuz varsa sormaktan çekinmeyin!
 
Geri
Üst