AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

LGS birincileri hangi okullardan cikti?

Editör

Yeni Üye

LGS birincileri hangi okullardan çıktı?​

Van’ın İpekyolu ilçesindeki Bil Koleji öğrencisi Yusuf Enes Yolcudağ ve Özalp ilçesindeki Hürriyet İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi Hakan Şakar da LGS’de tüm sorulara doğru cevap vererek Türkiye birincileri arasına girdi.

LGS kim birinci oldu?​

LGS kim birinci oldu?
LGS TÜRKİYE BİRİNCİSİ ÖĞRENCİMİZ ÖZGE ALAN ÖDÜLLENDİRİLDİ Kahramanmaraş Valimiz Ömer Faruk Coşkun ile İl Millî Eğitim Müdür Vekilimiz Akif Bulut, Liselere Geçiş Sınavı’ndan (LGS) 500 tam puan alarak Türkiye 1.’si olan Yunus Emre Ortaokulu öğrencimiz Özge Alan’ı ödüllendirdi.

LGS sorularını kim hazırlıyor 2022?​

LGS sorularını kim hazırlıyor 2022?
6- 7- 8. sınıf müfredatı ile oluşacak olan sorular Milli Eğitim Bakanlığı ile hazırlanacaktır. Liselere Giriş Sınavı konuları, müfredat ile uyumlu bir şekilde hazırlanmaktadır. Liselere Geçiş Sistemi veya LGS, TEOG sınavı yerine geçen bir sınav sistemidir. LGS sınavı 90 sorudan oluşmaktadır.

2021 LGS’de kaç kişi full çekti?​

LGS 2021’DE KAÇ KİŞİ FULL ÇEKTİ? MEB, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da LGS sınav sonuçları ile “Merkezi Sınav Değerlendirme Raporu”nu yayımladı. Buna göre; LGS 2021 sınavına 36 farklı ilden katılan 97 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı.

2021 LGS 1 si kim?​

2021 LGS 1 si kim?
2021 LGS 1.si Ada Coşkun | Kimsenin Kullanmadığı Çalışma Tekniği, Günde Kaç Soru Çözdü!

LGS birincileri nereyi tercih etti?​

LGS birincileri nereyi tercih etti?
Şampiyonların tamamına yakını İstanbul’daki okullara yerleşirken, en çok tercih edilen özel okul Robert Kolej oldu. 500 tam puan yaptığı halde tercihini yaşadığı şehirden yana kullananlar da oldu.
2022 yılı LGS nasıl olacak?​
Bakan Özer, “LGS merkezî sınavında oturumlar, sınav süreleri, soru sayıları ve ders dağılımlarında herhangi bir değişiklik yapılmadı. Geçen yıl olduğu gibi 2022 yılında da sınav uygulaması iki oturum hâlinde gerçekleştirilecek. Öğrencilere hepsi çoktan seçmeli toplam 90 soru sorulacak” değerlendirmesinde bulundu.

2022 LGS ne olacak?​

2022 LGS ne olacak?
LGS 2022 NE ZAMAN? Milli Eğitim Bakanı Özer’den LGS açıklaması geldi. Bakan Özer; “Liselere Geçiş Sınavı 5 Haziran’da yapılacak” dedi. Bakan Özer, “LGS merkezî sınavında oturumlar, sınav süreleri, soru sayıları ve ders dağılımlarında herhangi bir değişiklik yapılmadı.

LGS’de full yapan kaç puan alır?​

LGS’de full yapan kaç puan alır?
LGS tam puan 500 olarak açıklandı. LGS 500 tam puan üzerinden değerlendirilmektedir. LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK? Milli Eğitim Bakanlığınca açıklanan 2021 LGS tercih ve yerleştirme kılavuzuna göre, lise tercihleri 5-16 Temmuz tarihleri arasında yapılabilecek.

2021 LGS kaç Türkiye Birincisi?​

Matematik sorularının zorluğu ile gündeme oturan 2021 LGS’de yarışan 1 milyon 38 bin 492 öğrenci içinden 36 ilden 97 öğrenci 500 tam tam puanla Türkiye birincisi oldu.

Van’ın İpekyolu ilçesindeki Bil Koleji öğrencisi Yusuf Enes Yolcudağ ve Özalp ilçesindeki Hürriyet İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi Hakan Şakar, tüm sorulara doğru cevap vererek LGS'de Türkiye birincileri arasına girdi. Ayrıca, Kahramanmaraş'ta bulunan Yunus Emre Ortaokulu öğrencisi Özge Alan da 2021 LGS'de 500 tam puan alarak Türkiye 1.'si oldu.

LGS soruları, 6-7-8. sınıf müfredatıyla oluşturulmaktadır ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanmaktadır. Liselere Geçiş Sınavı konuları, müfredatla uyumlu bir şekilde belirlenmektedir. Geçen yıl 36 farklı ilden katılan 97 öğrenci, LGS 2021'de tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan almıştır.

LGS birincileri genellikle İstanbul’daki okulları tercih etmektedir. Özel okul tercihlerinde ise Robert Kolej en çok tercih edilen okul olmuştur. Ancak, bazı birinciler tercihlerini yaşadıkları şehirden yana kullanmayı tercih etmişlerdir.

2022 LGS için Milli Eğitim Bakanı Özer'den yapılan açıklamalara göre, sınav uygulamasında oturumlar, sınav süreleri, soru sayıları ve ders dağılımlarında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. Öğrencilere 90 çoktan seçmeli soru sorulacak ve sınav iki oturum halinde gerçekleştirilecektir.

LGS 500 tam puan üzerinden değerlendirilmekte olup, 2021 yılında 97 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan almıştır. Tercihler ise genellikle 5-16 Temmuz tarihleri arasında yapılmaktadır.

2021 LGS'de, 1 milyon 38 bin 492 öğrenci içinden 36 farklı ilden 97 öğrenci, 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olmuştur. Matematik sorularının zorluğuyla dikkat çeken bu sınavda başarılı olan öğrenciler büyük bir başarıya imza atmışlardır.

Geri