- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
LGS başarısı nasıl artırılır?
LGS’de Derece Yapan Öğrencilerin Başarı Sırrı hedef belirleme, aile desteği alma, zaman yönetimi, planlı çalışma, dikkat ve hızlı okuma becerisi. Siz de sınav başarınızı artırmak için bu konularda kendinizi geliştirebilir, zorlandığınız alanlarda profesyonel destek alabilirsiniz.Online sınavda kopya çeken öğrenciye ne yapılır?
Online sınavda kopya çeken öğrenciye ne yapılır?Öğrenci, ezber ve soyut eğitim sisteminden dolayı kopya çekiyorsa ezber ve soyut eğitim yerine somut ve pratik bir eğitim-öğretim sistemi ile kopyaya karşı durulup öğrenci üzerinde olumsuz durumlar oluşturulmadan öğretmenin öğrenciyi kendi yanına çekmesi gerekmektedir.
Okulda kopya çekmek sicile işler mi?
Okulda kopya çekmek sicile işler mi?Ayrıca tutanak tutulup ceza verilirse bu durum kişinin siciline de işlemektedir. Ceza da ayriyeten sicile işlemektedir. Böylece kişi, üniversite değiştirse bile bu kural ihlali sicilinde görülecektir. Sicile işlenen bu ihlal, ileride memuriyete girişte veya özel sektörde iş ararken kişinin karşısına çıkabilir.
Bir LGS öğrencisi ne yapmalı?
LGS’de başarılı olmak isteyen adaylar çalışma döneminde düzenli uyumalıdır. Sınav döneminde sağlıklı beslenilmelidir. Adaylar kendini sınava çalışmaya kaptırıp yemek yemeyi unutmamalı ya da fazla stres nedeniyle sağlıksız beslenmemelidir. Düşük kan şekeri odaklanmayı zorlaştırmaktadır.Online sınavda aynı internetten kopya çekilir mi?
Online sınavda aynı internetten kopya çekilir mi?Online Sınavlarda Kopya Nasıl Engelleniyor? Online sınav sistemiyle beraber sınavların biçiminde de değişimler olduğunu belirtmiştik. Bu da online sınav sırasında kopya çekmeyi engelliyor.
Online sınavda kopya çekmek kul hakkı mıdır?
Online sınavda kopya çekmek kul hakkı mıdır?Kul hakkı sebebiyle haram işlemiş oldum mu? Cevap: Kopya çekmek kabahattir. Müslüman dine uyar, günah işlemez; kanuna uyar, suç işlemez. Ama talebelikte kopya çekmek kabahat olmakla beraber, hak geçmediği için bundan doğan netice dinen mahzurlu değildir.
Eğer daha önce bir disiplin cezanız varsa, kınama cezasının bir üstü olan “okuldan kısa süreli uzaklaştırma” cezasına da çarptırılabilirsiniz. Bununla birlikte ilgili sınav notunuz da “K” olarak girilir ve 0 puan ile değerlendirilir. Unutmayın ki sadece kopya çekmek değil, çekene yardımcı olmak da suçtur.
Online sınavda kopya çekmenin cezası nedir?
Online sınavda kopya çekmenin cezası nedir?Öte yandan başka bir adayın yerine sınava giren veya kendi yerine başkasının sınava girmesine katkı sağlayan, kopya çeken ve çektirilmesine imkan sağlayan kişilere resmi belgede sahtecilik suçundan iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası verilebilmektedir.