SoruCevap
Yeni Üye
Lezzetli Yoğurtlu Karnabahar Salatası Tanımı İçin Malzemeler
1 adet orta uzunluk karnabahar
3 adet salatalık turşusu
10 yemek kaşığı hazır garnitür
3 yemek kaşığı mayonez
1,5-2 su bardağı süzme yoğurt
1 su bardağı haşlanmış mısır
Yarım demet dereotu
Tuz
Lezzetli Yoğurtlu Karnabahar Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karnabaharı ister haşlayın ister buharda pişirin, fakat çok yumuşak olmayacak biçimde.
Soğumuş karnabaharı küçük kesimlere ayırın. Salatalık turşusunu küp küp doğrayın ve karnabaharın üzerine ek edin.
Normalde hazır garnitür hiç kullanmam fakat bugün acılı yetim vardı, mecbur aldım.
Garnitür kullanmak istemeyenler için 1 küçük haşlanmış havuç,1 küçük haşlanmış patatesi küp küp doğrayın ve yarım su bardağı kadar haşlanmış bezelye kullanabilirsiniz.
Dereotunu ince doğrayıp, salata gereçlerin üzerine ek edelim, haşlanmış mısır, rendelenmiş sarımsak, mayonez ve süzme yoğurt. Hepsini hoş karıştıralım.
Süzme yoğurt katı gelirse ben turşu suyundan kullanıp açtırıyorum yoğurdu, bir fikir olarak belirtmek istedim. Bütün gereçleri karıştırdıktan sonra salata servise hazır.
Lezzetli Yoğurtlu Karnabahar Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 adet orta uzunluk karnabahar
3 adet salatalık turşusu
10 yemek kaşığı hazır garnitür
3 yemek kaşığı mayonez
1,5-2 su bardağı süzme yoğurt
1 su bardağı haşlanmış mısır
Yarım demet dereotu
Tuz
Lezzetli Yoğurtlu Karnabahar Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karnabaharı ister haşlayın ister buharda pişirin, fakat çok yumuşak olmayacak biçimde.
Soğumuş karnabaharı küçük kesimlere ayırın. Salatalık turşusunu küp küp doğrayın ve karnabaharın üzerine ek edin.
Normalde hazır garnitür hiç kullanmam fakat bugün acılı yetim vardı, mecbur aldım.
Garnitür kullanmak istemeyenler için 1 küçük haşlanmış havuç,1 küçük haşlanmış patatesi küp küp doğrayın ve yarım su bardağı kadar haşlanmış bezelye kullanabilirsiniz.
Dereotunu ince doğrayıp, salata gereçlerin üzerine ek edelim, haşlanmış mısır, rendelenmiş sarımsak, mayonez ve süzme yoğurt. Hepsini hoş karıştıralım.
Süzme yoğurt katı gelirse ben turşu suyundan kullanıp açtırıyorum yoğurdu, bir fikir olarak belirtmek istedim. Bütün gereçleri karıştırdıktan sonra salata servise hazır.
Lezzetli Yoğurtlu Karnabahar Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı