Lezzetli Yayla Çorbası (Yarma Buğdaylı Nohutlu )

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Lezzetli Yayla Çorbası (Yarma Buğdaylı Nohutlu ) Tanımı İçin Malzemeler
3 su bardağı haşlanmış yarma buğday
5 su bardağı yoğurt (Süzme yoğurtla daha hoş olur)
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı haşlanmış nohut
Nane
Tuz
Sıcak su 2,5 litre

Lezzetli Yayla Çorbası (Yarma Buğdaylı Nohutlu ) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yarma buğdaylar ve nohutlar haşlanır farklı ayrı. Yoğurt ve yumurta bir kapta çırpılır. Sıvı yağ eklenir (İsteğe nazaran 1 yemek kaşığı un eklenir)
2 su bardağı ılık su eklenir. Nohut ve yarmada eklenir. Uygunca karıştırılır. Ocağa alınır.
Ocakta kayanaya kadar durmadan karıştırılır. Şayet karıştırmazsanız yoğurt kesilir içinde lezzetini bozar.
Kaynadıktan sonra bırakılır ve kendi halinde biraz yoğunlaşana kadar kaynaması sağlanır. Üzerine kaynattığımız su eklenir. Düzgünce piştikten sonra üzerine yağ da nane kavurup ekleriz ve servis ederiz.
Not: Piştikten sonra tuz eklenir şayet pişmeden evel tuz eklerseniz kesilir yani içindeki yoğurt tortu oluşturur. Kıvamı ve tadını bozar bilhassa ocağı kapattıktan sonra tuzu ekleyiniz. Çok lezettli zahmete paha yapanların tekrar tekrar yapacağına inanıyorum. Afiyet olsun.

Lezzetli Yayla Çorbası (Yarma Buğdaylı Nohutlu ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst