Lezzetli Konut Pizzası Tanımı İçin Malzemeler
5 -6 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
Yarım yemek kaşığı tuz
100 gram tereyağı yahut margarin oda sıcaklığında
2 su bardağı ılık su
Sosu için;
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kekik
Pulbiber
Tuz
Üst materyal için;
Rendelenmiş kaşar
Zeytin
Mısır
Çarliston biber
İnce kıyım domates
Mantar
Lezzetli Mesken Pizzası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamurumuz için 1 paket kuru mayamızı toz şekerimizi tuzumuzu ve suyumuzu çözeltiyoruz peşine tereyağını ve unumuzu denetimi ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Elde ettiğimiz hamuru yaklaşık 20-30 dk mayalanması için dinlendiriyoruz. O sırada 2 yemek kaşığı sıvı yağımız salçamızı (biraz sulandırabiliriz koyu gelirse) baharatlarımızı çırpıp hazırlıyoruz.
Mayalanan hamurumuzu yağlanmış fırın tepsimize eşit gelecek formda yayıp çatal ile her yerine delikler açıyoruz ki hamurumuz eşit kabarsın.
Sosumuzu tabana sürüp bir yumurta fırçasıyla üzerine rendelenmiş kaşar peyniri zeytin mantar mısır çarliston biberimizi domatesimizi ekleyip ve kaşar peyniri bir ölçü daha üzerine gezdiriyoruz.
180–190 derecelik fırında alt üst 30 dk pişiriyorum. Kaşar peyniri akınlaşınca ve hamurumuzun alt kısmı kızarınca çıkarabiliriz. Ramazan’da iftar ve sahurda çok hafif bir pizza Afiyet olsun.
Lezzetli Mesken Pizzası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5 -6 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
Yarım yemek kaşığı tuz
100 gram tereyağı yahut margarin oda sıcaklığında
2 su bardağı ılık su
Sosu için;
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kekik
Pulbiber
Tuz
Üst materyal için;
Rendelenmiş kaşar
Zeytin
Mısır
Çarliston biber
İnce kıyım domates
Mantar
Lezzetli Mesken Pizzası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamurumuz için 1 paket kuru mayamızı toz şekerimizi tuzumuzu ve suyumuzu çözeltiyoruz peşine tereyağını ve unumuzu denetimi ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Elde ettiğimiz hamuru yaklaşık 20-30 dk mayalanması için dinlendiriyoruz. O sırada 2 yemek kaşığı sıvı yağımız salçamızı (biraz sulandırabiliriz koyu gelirse) baharatlarımızı çırpıp hazırlıyoruz.
Mayalanan hamurumuzu yağlanmış fırın tepsimize eşit gelecek formda yayıp çatal ile her yerine delikler açıyoruz ki hamurumuz eşit kabarsın.
Sosumuzu tabana sürüp bir yumurta fırçasıyla üzerine rendelenmiş kaşar peyniri zeytin mantar mısır çarliston biberimizi domatesimizi ekleyip ve kaşar peyniri bir ölçü daha üzerine gezdiriyoruz.
180–190 derecelik fırında alt üst 30 dk pişiriyorum. Kaşar peyniri akınlaşınca ve hamurumuzun alt kısmı kızarınca çıkarabiliriz. Ramazan’da iftar ve sahurda çok hafif bir pizza Afiyet olsun.
Lezzetli Mesken Pizzası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı