SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Lezzetli Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
150 ml sıvı yağ
200 gram tereyağı
1 yumurta
1 paket vanilya
2 dolu yemek kaşığı yoğurt
3 tepeleme yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
İç harç için;
3 adet elma (elmalar küçükse 4 te koyulabilir)
1 su bardağından biraz az şeker
1 tepeleme çay kaşığı tarçın
1 su bardağı kırık ceviz içi
Lezzetli Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Elmaların kabuğunu soyup rendeleyin.
Rendelenmiş elmadan avuç avuç alıp suyunu sıkın. (su, tanımda kullanılmayacaktır. ).
Rendelenmiş elmayı bir tavaya koyup üzerine şeker ekleyin. Macun kıvamını alana kadar, yaklaşık 5 dakika yüksek ateşte kavurun.
Ocaktan almadan üzerine ceviz içi ve tarçını ekleyip 1 dk daha karıştırın.
Ocaktan alın ve soğuması için bir yere bırakın.
Hamur için, yoğurma kabına sıvı yağ, tereyağı, yumurta, vanilya, yoğurt, nişasta ve pudra şekerini koyup yoğurun.
Biraz yoğurduktan sonra üzerine kabartma tozunu ve unu ekleyin. (unu bir seferde değil azar azar dökün.)
Hamurumuz yumuşak fakat ele yapışmayan bir kıvamda olmalı.
-Hamuru bir buzdolabı poşetine koyup dolapta soğumaya bırakın. (yarım saat).
Sürenin sonunda hamuru bir yağlı kağıt yahut yapışmayacak rastgele bir şey üzerinde ne çok kalın ne de çok ince olacak halde oklavayla açın.
Açtığınız hamurdan üçgen modüller kesip içine elmalı harçtan koyun ve hamuru rulo halinde sarın.
Elde ettiğiniz çiğ kurabiyeleri tepsiye dizip evvelce ısıtılmış alt üst fansız ayar 180° derece fırında pişirin.
Üzerleri pembeleşince fırından alın.
Tamamen soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek sunum yapabilirsiniz.
~ afiyet olsun ! ~
Lezzetli Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
150 ml sıvı yağ
200 gram tereyağı
1 yumurta
1 paket vanilya
2 dolu yemek kaşığı yoğurt
3 tepeleme yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
İç harç için;
3 adet elma (elmalar küçükse 4 te koyulabilir)
1 su bardağından biraz az şeker
1 tepeleme çay kaşığı tarçın
1 su bardağı kırık ceviz içi
Lezzetli Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Elmaların kabuğunu soyup rendeleyin.
Rendelenmiş elmadan avuç avuç alıp suyunu sıkın. (su, tanımda kullanılmayacaktır. ).
Rendelenmiş elmayı bir tavaya koyup üzerine şeker ekleyin. Macun kıvamını alana kadar, yaklaşık 5 dakika yüksek ateşte kavurun.
Ocaktan almadan üzerine ceviz içi ve tarçını ekleyip 1 dk daha karıştırın.
Ocaktan alın ve soğuması için bir yere bırakın.
Hamur için, yoğurma kabına sıvı yağ, tereyağı, yumurta, vanilya, yoğurt, nişasta ve pudra şekerini koyup yoğurun.
Biraz yoğurduktan sonra üzerine kabartma tozunu ve unu ekleyin. (unu bir seferde değil azar azar dökün.)
Hamurumuz yumuşak fakat ele yapışmayan bir kıvamda olmalı.
-Hamuru bir buzdolabı poşetine koyup dolapta soğumaya bırakın. (yarım saat).
Sürenin sonunda hamuru bir yağlı kağıt yahut yapışmayacak rastgele bir şey üzerinde ne çok kalın ne de çok ince olacak halde oklavayla açın.
Açtığınız hamurdan üçgen modüller kesip içine elmalı harçtan koyun ve hamuru rulo halinde sarın.
Elde ettiğiniz çiğ kurabiyeleri tepsiye dizip evvelce ısıtılmış alt üst fansız ayar 180° derece fırında pişirin.
Üzerleri pembeleşince fırından alın.
Tamamen soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek sunum yapabilirsiniz.
~ afiyet olsun ! ~
Lezzetli Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı