Lezzet Garantili Makarna Tanımı İçin Materyaller
Yarım paket makarna
1 adet soğan
2 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
1 çay bardağı kadar yeşil mercimek
1 tatlı kaşığı fesleğen
Göz kararı tuz
Lezzet Garantili Makarna Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel istediğimiz makarna çeşidini haşlanması için ocağa koyuyoruz ben haşlama suyunun içine biraz da zerdeçal attım renk vermesi için.
Sosumuzu yapmaya başlayalım.
Soğanımızı tavada kavuruyoruz. Karamelize olan soğanlardan sonra sırasıyla yeşil biber ve kırmızı biberleri koyup karıştırıyoruz.
Yumuşayan biberlerden sonra haşlanan yeşil mercimeğimizi de içerisine ekliyoruz. Damağa nazaran tuzumuzu ve istenilen baharatı katıyoruz.
Biraz makarna suyumuzdan üzerine ekliyoruz kıvam aldıktan sonra sosumuz hazır. Haşlanan makarnamızla buluşturuyoruz
Yarım paket makarna
1 adet soğan
2 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
1 çay bardağı kadar yeşil mercimek
1 tatlı kaşığı fesleğen
Göz kararı tuz
Lezzet Garantili Makarna Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel istediğimiz makarna çeşidini haşlanması için ocağa koyuyoruz ben haşlama suyunun içine biraz da zerdeçal attım renk vermesi için.
Sosumuzu yapmaya başlayalım.
Soğanımızı tavada kavuruyoruz. Karamelize olan soğanlardan sonra sırasıyla yeşil biber ve kırmızı biberleri koyup karıştırıyoruz.
Yumuşayan biberlerden sonra haşlanan yeşil mercimeğimizi de içerisine ekliyoruz. Damağa nazaran tuzumuzu ve istenilen baharatı katıyoruz.
Biraz makarna suyumuzdan üzerine ekliyoruz kıvam aldıktan sonra sosumuz hazır. Haşlanan makarnamızla buluşturuyoruz