Hoş Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
250 gram tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı sirke (isteğe bağlı)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığının yarısı kadar tuz
Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)
Dışı için;
Susam
Yumurta sarısı
Yumurta akı
Lezzetli Tuzlu Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak aldığımız bir kaba tereyağı ve sıvı yağı döküp büsbütün sıvı bir hal alana kadar karıştırıyoruz.
Sırasıyla bütün gereçleri katıp (yumurta hariç) uygunca kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
Yaklaşık 3 su bardağı un katıp hamur yumuşak bir kıvama gelene kadar yuğuruyoruz.
Ben 3 su bardağı un katıp ancak sizin miktarlarınız birebir değil ise ekmek hamuru kıvamına gelecek kadar un koymayın. Yumuşak bir hamur olmalı.
Daha sonrasında küçük bilyeler halinde yuvarlayıp birinci evvel yumurta akına daha sonra yumurta satısına ve en son susama batırarak yağladığımız tepsimize diziyoruz.
180 derece de 15 dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsun
250 gram tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı sirke (isteğe bağlı)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığının yarısı kadar tuz
Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)
Dışı için;
Susam
Yumurta sarısı
Yumurta akı
Lezzetli Tuzlu Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak aldığımız bir kaba tereyağı ve sıvı yağı döküp büsbütün sıvı bir hal alana kadar karıştırıyoruz.
Sırasıyla bütün gereçleri katıp (yumurta hariç) uygunca kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
Yaklaşık 3 su bardağı un katıp hamur yumuşak bir kıvama gelene kadar yuğuruyoruz.
Ben 3 su bardağı un katıp ancak sizin miktarlarınız birebir değil ise ekmek hamuru kıvamına gelecek kadar un koymayın. Yumuşak bir hamur olmalı.
Daha sonrasında küçük bilyeler halinde yuvarlayıp birinci evvel yumurta akına daha sonra yumurta satısına ve en son susama batırarak yağladığımız tepsimize diziyoruz.
180 derece de 15 dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsun