AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Leziz Patlıcan Musakka Tarifi (Tencerede)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Leziz Patlıcan Musakka Tanımı (Tencerede) İçin Malzemeler
4 orta uzunluk patlıcan
3 diş sarımsak
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
3 bardak sıcak su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
500 gram kıyma

Leziz Patlıcan Musakka Tanımı (Tencerede) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanlarımızı yıkayalım ve yeşil saplarını keselim. Kabuklarını şerit formunda keselim. Ortadan 2 ye bölerek patlıcanlarımızı dilimleyelim.
Bir kaba tuzlu su koyup dilimlediğiniz patlıcanları 15-20 dk tuzlu suda bekletelim. Akabinde süzerek bir peçete üzerine koyun suyunu çekmesi için. (ya da havlu bez kullanabilirsiniz.)
Bir tencereye yağ koyalım. Yağımız kızdığında patlıcanları içine atıp kızartalım.
Kızaran patlıcanlarımızı peçete serili bir kaba alıp koyalım, yağını çekmesi için.
Ayrı bir tencereye yağınızı koyun. Soğan, biber, sarımsaklarınızı doğrayıp kavurun.
Ardından kıymanızı ekleyin, tane tane olana kadar pişirin. Tuz, karabiber ve kimyon ekleyin bir 5 dk bu formda pişirin.
Üzerine kızartmış oldugunuz patlıcanları ekleyip karıştırın.
Kaynatmış olduğunuz suyu üzerine çok az geçecek formda ekleyip yaklaşık 30 dk kısık ateşte pişirmeye bırakın.Afiyet olsun.
Leziz Patlıcan Musakka Tanımı (Tencerede) Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst