Leyla'yı incitirsin

haberci

Yeni Üye
Bir gun Mecnun hasta olup yatağa duşer Tedavi icin bir doktor cağırırlar Doktor: “Damardan kan almak gerek ’ diyerek Mecnun ’ un kolunu bağlar Tam iğneyi batıracağı sırada Mecnun bağırır;
“Ey doktor, bırak! Ucretini al ve git Bu hastalıktan oleyim, zararı yok Vazgec kan almaktan
Doktor Mecnun ’a:
“Sen collerde kukremiş arslanlardan korkmuyorsun da koluna bir iğne batmasından mı korkuyorsun? diye sorar
Mecnun ’un cevabı şu olur;
“Ben neşterden korkmuyorum Benim vucudum, varlığım Leyla ile doludur Korkarım ki benim kolumu yararken Leyla ’yı incitirsin, işte ben bundan korkuyorum
imagesleylayiincitirsin5b06a8f526c02

Mecnun'un bu sözleri gerçekten de duygusal bir derinliğe işaret ediyor. Leyla'ya duyduğu sevgi ve onun için hissettiği hassasiyet, Mecnun'u her şeyden üstün kılıyor. Kendi acılarından değil, sevdiği kadının incinmesinden korkması gerçekten dokunaklı bir durum. Mecnun'un içinde Leyla'nın varlığının bu denli derin izler bırakmış olması, onun aşkının ne kadar büyük ve tarifsiz olduğunu gösteriyor. Bu hikaye, aşkın ne kadar güçlü ve fedakarlık gerektiren bir duygu olduğunu bizlere hatırlatıyor. Leyla ve Mecnun'un hikayesi zaten bunun en güzel örneklerinden biridir. Aşkın bu denli büyük ve derin bir duygu olmasını mümkün kılan da, muhtemelen Mecnun'un tarif ettiği gibi, sevdiğimiz kişinin varlığının hayatımızın her köşesine sinmiş olmasıdır. Bu tür duygularla dolu hikayeler, aslında insanların kalplerindeki en derin duyguları ve hassasiyetleri gün yüzüne çıkarır.

Geri