AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Levrek yakalamak icin hangi yem kullanilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
61.329
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Levrek yakalamak için hangi yem kullanılır?​

En sevdikleri yemler, ilarya, sardalya, ispari, pisi, gelincik, dil balığı, yılan balığı yavrusu, aterina ve kraça gibi balıklar ile sübye, karides ve çağanozdur. Levreğin en fazla av verdiği saatler güneş çıkana kadar gün ağarırken ve güneş batışından hemen sonradır.

Denizde balık tutmak için hangi yemler kullanılır?​

En çok tercih ettiği yemleri şöyle sıralayabiliriz: Her türlü kurt ve kurtçuk, sardalye, sülünes, yengeç, mamun ve midye. Bunun dışında kapak, madya, kalamar vb. yemlere de atladığı olur. (Bu yemler özellikle pullu diye tabir ettiğimiz balıkların birçoğunda da kullanılabilir).

Kıyıdan at çek olta takımı nasıl olmalı?​

Kıyıdan at çek olta takımı nasıl olmalı?
Olta kamışını seçerken karbon, esnek ve hafif kamışlar tercih edilmelidir. Boyları 2.10 / 2.40 / 2.70 cm, aksiyonları ise 7-28 / 15-40 / 10-30 gr olan olta kamışları spin balık avcılığında tercih edilmelidir. Olta makinesinde ise 2500 ile 4000 arası makineler tercih edilmelidir.

Levrek kıyıya ne zaman gelir?​

Levrek genellikle sonbahar ve kış aylarında kıyıya yaklaşır. Bunun dışında liman içlerinde hemen her mevsim avlanabilir. Kıyıda kırma taşlıkların kumluk alanlarla buluştuğu yerlerde avlanma ihtimali yüksektir. Ayrıca çırpıntılı sularda taşlık burunlara ve yeterli dalga da kumsallarda kıyıya iyice yaklaşırlar.

Levrek en çok hangi Rapalaya gelir?​

Rapala max fs 13: Modeliyle başarılı levrek avlarım oldu. Dere ağızlarında, her hava koşulunda kullanılabilir. Sabah sularında oldukça başarılıdır. Çantanızda bence olması gereken bir sahtedir.

Hangi kamışı almalıyım?​

Hangi kamışı almalıyım?
Kullanılan yemler ağırlıklı olarak 15-25 gram aralığında ise 10-30 atar değerlerine sahip bir kamış bizim için idealdir diyebiliriz. Eğer yemler 10 ila 20 gram aralıklarında ise 5-25 gram atar aralığına sahip bir kamış bizim için uygun olacaktır.
Tavuk eti ile hangi balık tutulur?​
Çipura, karagöz, mercan, izmarit, halk arasında kaya balığı olarak bilinen tüm orfoz türleri, çarpan, trakonya, gümüş ve daha sayamadığım dip balıklarının çoğu tavuk etine gelmektedir.
En kaliteli balık yemi hangisi?​
En İyi Japon Balığı Yemi Markaları Tetra Pond Sticks Japon Balığı Yemi. New Life Spectrum Goldfish Formula Japon Balığı Yemi. Sera Goldy Japon Balığı Yemleri. Sera Pond Sticks Japon Balığı Yemleri.

At çek makinesi nasıl olmalı?​

At çek makinesi nasıl olmalı?
Spin makine yüksek devirli ve bir turda en az 90 cm ve üzeri sarıma sahip olmalıdır. (Makine devri, kolu bir tur çevirdiğinizde makaranın kaç defa döndüğüdür). Özellikle lüfer, torik gibi balıkları avlamayı düşünüyorsanız makinenin devri mutlaka 5.0.0 ve üstü olmalıdır.

Levrek ne zaman yumurta döker?​

Levrek balıkları Akdeniz’ de Ocak-Mart ayları arasında yumurta bırakırlar.

Levrek sezonu ne zaman?​

Ekim: Balık sezonunun en canlı aylarından biridir. Barbunya, çipura, kılıç, levrek, lüfer, tekir, sardalya, palamut, orfoz, traça çok lezzetlidir.

Levrek hangi sahteyi sever?​

Levrek hangi sahteyi sever?
Kırmızı ve mor kafalı sahteleri levrek avında oldukça başarılıdır.

Dip oltasına ne yem takılır?​

Hamurlu Dip Oltası : Piyasada bulunabilen ağırlıkla yay alınır. Küspeli oltada olduğu gibi iğneler ve fırdöndü bağlanır. Hamur (TERTİPLERİ YEMLER BÖLÜMÜNDE VERİLMİŞTİR) bu yayın içine sıkılarak doldurulur, iğneler mısır veya üzüm takılarak bu hamura yapışması sağlanır ve suya atılır.

Balık tutmak için hangi yem kullanılır?​

Bu yemi büyük balıkları yakalamak için kullanabilirsiniz. Toprak solucanı, hamur yemler, mürekkep balığı, balık ciğeri, deniz kabukları, sardalye, mamun, teke, akyem, madya ve kurt ise kullanılan diğer yem çeşitleridir.

Dip oltası nasıl yapılır?​

Dip oltası nasıl yapılır?
Her iki ucunda da 3lü fırdöndü ve fır döndülerin bir tarafı boş olarak hazır olan takımımızı oltaya bağlarken en az 25 cm uzunluğunda (köstek uzunluğu 20 cm) beden misinasının bir ucuna normal fırdöndü bağlıyoruz. Boşta kalan diğer ucu ise takımın 3lü fırdöndüsüne bağlıyoruz ve normal fırdöndülü kısmı oltaya takıyoruz.
Büyük sazan yakalamak için ne yapmalı?​
En iyisi kıyının suya 30-40 derece eğim ile yaklaştığı yamaçlarda 15 metre açıklarda 10-12 metre derinliği yakalayıp avlanmaktır. Toprak yapısı kumluk, ince çakıllık, hafif çamur veya midyelik ise tercih sebebidir.
Balık sepetine yem ne konur?​
Sepetin içine yerleştirilen ve dibine (telle ya da lastikle) tespit edilen yeşillik (marul, ıspanak vs) ile ekmek ve kokmuş peynir balığı çekiyor. Uzaktan kokuyu alan balık, sepete yaklaşıyor ancak avına ulaşamayınca sepetin tellerini ve kavisini takip ederek üst tarafındaki delikten içeri giriyor.
 
Levrek avcılığı ve balık tutma konularında detaylı bilgiler verilmiş. Levrek için tercih edilen yemler arasında ilarya, sardalya, ispari, pisi, gelincik, dil balığı, yılan balığı yavrusu, aterina, kraça, sübye, karides ve çağanoz gibi balıklar öne çıkıyor. Levrek genellikle sonbahar ve kış aylarında kıyıya yaklaşırken, liman içlerinde ise hemen her mevsim avlanabilir. Levrek avında kullanılan sahteler arasında kırmızı ve mor kafalı sahteler tercih ediliyor. Av yaparken dip oltasına hamurlu yem takılması öneriliyor.

Balık tutmak için tercih edilen yemler arasında toprak solucanı, hamur yemler, mürekkep balığı, balık ciğeri, deniz kabukları, sardalye, mamun, teke, akyem, madya ve kurt bulunuyor. Dip oltası yapımı için kullanılan malzemeler arasında 3'lü fırdöndü, fırdöndü, beden misinası ve iğne yer alıyor. Safran için tercih edilen av noktaları ve sepete yem konulma şekilleri de detaylı bir şekilde açıklanmış.

Balıkçılık hakkında daha fazla bilgi almak için forumdaki diğer konuları da inceleyebilirsiniz. Eğer başka sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin!
 
Geri
Üst