Levrek Buğlama Tarifi İçin Malzemeler
1 kg levrek
2 adet domates
2 adet sivri biber
4, 5 diş sarımsak
Pratik domates püresi
Yarım çay bardak sıvı yağ
1 yemek kaşık tereyağ
1 su bardağı su
Tuz isteğe göre
Karabiber isteğe göre
Pul biber isteğe göre
Levrek Buğlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karadenizlilerin vazgeçilmezi buğlama Merhabalar.
Öncelikle tavamıza sıvı yağı ekleyip yuvarlak bir şekilde kestiğim domatesleri dizdim.
Sonra biberleri ve sarımsağı ilave ettim.
Hazır aldığım domates sosuyla beraber levreklerimi bir kapta sosladım ve 1 bardak su ilave ederek tavanın en üstüne balıklarımızı ekledim.
Sonra birazda tereyağ koyup kapağını kapatıp yarım saat pişmesini bekleyelim.
İsteğe göre de kaşar rendeleyebilirsiniz Lezzetine doyamayacağınız tarif
Levrek Buğlama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 kg levrek
2 adet domates
2 adet sivri biber
4, 5 diş sarımsak
Pratik domates püresi
Yarım çay bardak sıvı yağ
1 yemek kaşık tereyağ
1 su bardağı su
Tuz isteğe göre
Karabiber isteğe göre
Pul biber isteğe göre
Levrek Buğlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karadenizlilerin vazgeçilmezi buğlama Merhabalar.
Öncelikle tavamıza sıvı yağı ekleyip yuvarlak bir şekilde kestiğim domatesleri dizdim.
Sonra biberleri ve sarımsağı ilave ettim.
Hazır aldığım domates sosuyla beraber levreklerimi bir kapta sosladım ve 1 bardak su ilave ederek tavanın en üstüne balıklarımızı ekledim.
Sonra birazda tereyağ koyup kapağını kapatıp yarım saat pişmesini bekleyelim.
İsteğe göre de kaşar rendeleyebilirsiniz Lezzetine doyamayacağınız tarif
Levrek Buğlama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı