Levamizol nasil kullanilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Levamizol nasıl kullanılır?​

Levamizol; invazyona yol açan mide, barsak ve akciğer kıl kurtları ile askaritlerin hem ergin hem de farklı gelişim evrelerindeki larval şekilleri üzerinde antelmintik etkiye sahiptir. Ağızdan verildikten sonra, sindirim kanalından hızlıca emilir ve tüm vücut kesimlerine dağılır.

Nilzan ilaç ne işe yarar?​

Mide barsak kılkurtları, akciğer kılkurtları, karaciğer kelebekleri, askaritler(sığır), şeritler ve Thelazia tedavisinde kullanılır. Oksiklozanid 300 mg ve Levamizol HCL 150 mg içerir.
Sığır ve koyunlarda mide-barsak kıl kurtlarının tedavisinde kullanılır. 2250 mg levamizol hidroklorür içerir. Sadece hayvan sağlığında kullanılır.
Nilzan Hapı Nasıl Kullanılır?
NİLZAN
- Kuzulara 20 kg canlı ağırlığa kadar 1 tablet.
- Koyunlara 40 kg ve yukarı ağırlıklarda 2 tablet.
- Buzağı ve genç danalara 100 kg canlı ağırlığa kadar 3-5 tablet.
- Dana ve genç sığırlara 200 kg canlı ağırlığa kadar 6-10 tablet.
- Nilzan Oral Tablet yutturularak veya suda dağıtılarak da verilebilir.
Nilverm tavuk ilacı nasıl kullanılır?
Nilverm Kullanım Şekli ve Dozu Kanatlılarda ise bir gece öncesinden susuz bırakılarak, 1 poşet nirvana 100 pilice 20 litre suda çözülerek, 50 tavuğa ise 12,5 litre suda çözülerek içme suyu olarak verilir.

Nilverm kuşlara nasıl verilir?​

Kuşlarınıza kuş başına 10 adet yem düşecek şekilde çok çok az yem veriniz ve nilverm içeren suyu önlerine koyunuz. Bu su 3 saat boyunca önlerinde kalsın sonrasında bu suyu çekip kuşlarınıza sağlam ve iyi çalışan vitaminli su veriniz yem vermeyiniz. Sonrasında 3-4 saat sonra kuşlarınızı yemleyebilirsiniz.

Iç parazit hapı ezilerek verilir mi?​

Hapı bir miktar ezdikten sonra ödül maması içerisine karıştırabilirsiniz. Bu şekilde kedinizin iç parazit ilacını farkında dahi olmadan almasını sağlayabilirsiniz.
Ben şahsen kuzularıma 3 aylıktan sonra parazit tedavisi yapıyorum. Kuzularda da aynı ilacı 4 ml olarak kullanıyorum. Özellikle dişi kuzularım yeşile çıktıktan 15 ile 20 gün sonra uygulama yapıyorum. Damızlık olabilecek erkek kuzularıma da yine 3 aydan sonra uygulama yapıyorum.

Geri