AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Levain Kurabiyesi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Levain Kurabiyesi Tanımı İçin Materyaller
125 gram tereyağ
1 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı mısır nişastası
Yarım çay kaşığı karbonat
Yarım paket hamur kabartma tozu
Yarım paket şekerli vanilin
Bir fiske tuz
1,5 paket sütlü çikolata (120 gram civarı)

Levain Kurabiyesi Tanımı Yapılışı

Öncelikle oda sıcaklığında erimiş tereyağını bir karıştırma kabına alıyoruz.
Üzerine yumurtayı kırıp toz şekeri ile krema üzere olana dek karıştırıyoruz.
Tüm kuru gereçleri (un, tuz, karbonat, tarçın, nişasta, hamur kabartma tozu ve şekerli vanilin) başka bir kasede karıştırıyoruz.
Tereyağlı karışıma unlu karışımı ekleyip spatula yardımıyla karıştırıyoruz.
Akabinde iri ceviz modülleri ve iri doğranmış çikolata modüllerini da ekleyip karıştırıyoruz.
Dilerseniz doğrama tahtasında kesebilirsiniz dilerseniz el ile kırıp hazırlayabilirsiniz.
Hazırladığımız hamurun üzerine streç sinema geçirip buzdolabına kaldırıyoruz.
Buzdolabında yaklaşık 15 dakika bekletiyoruz.
Daha sonra yağlı fırın kağıdı serilmiş fırın tepsisine bir kaşık yardımıyla hamur kesimlerinden koyuyoruz.
Ben bu hamurdan yaklaşık 16 adet kurabiye elde ettim.
Evvelden ısıtılmış 160°fırında yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz.
Pişen kurabiyelerimizi birinci sıcaklığı çıktıktan sonra yanında sütlü kahve ile servis yapabilirsiniz, afiyet olsun.
 
Geri
Üst