AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Levadoks nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Levadoks nedir?​

Levadoks, tavuk ve hindilerde enrofloksasine duyarlı bakterilerden kaynaklanan enfeksiyonların sağıtımında ve CRD, kolera, koriza tedavisinde kullanılır.

Doksimis nedir ne için kullanılır?​

Doksimis – Altay Ecza Deposu – Veteriner İlaçları KULLANIM SAHASI VE ENDİKASYONLARI: Doksisikline duyarlı bakterilerden kaynaklanan enfeksiyonların tedavisi amacıyla kullanılır. Buzağılarda: Bakteriyel orjinli diyare, koli-septisemi, bronkopneumoni, poliarteitis, buzağı difterisi ve göbek kordonu iltihaplarında.

Doksimis yumurtaya geçer mi?​

Doksimis yumurtaya geçer mi?
Etlik piliç ve Hindilerde: Bakteriyel kökenli diyareler, koliseptisemi, CRD kompleks, hava kesesi enfeksiyonları, salpingitis, kolera, koriza ve stafilakok enfeksiyonlarında kullanılır. Yumurta: İnsan tüketimi için yumurta elde edilen tavuk ve hindilere uygulanmaz.

Tavuklarda hırıltı neden olur?​

Tavuklarda oluşan hırıltılı solunum CRD hastalığının temelidir. Bu hastalık tavuklarınızda hapşırma hırıltı, göz ve burunda akıntı gözlerde şişlik ve durgunluk olarak kendisini gösterir. Tavuklarda görülen bu CRD hastalığı bir solunum sistemi hastalığıdır ve bulaşıcı bir hastalıktır.

Doksimis tavuklarda nasıl kullanılır?​

Doksimis Kullanım Şekli ve Dozu Veteriner hekiminiz başka bir şekilde kullanımını tavsiye etmediği sürece kullanımı; tavuklarda ve hindilerde her 5 kg canlı ağırlığa 1 ml olacak şekilde 5 gün süreyle her gün içme suyuna karıştırılarak kullanılır. İçme suyu hergün yenilenir.

Monodoks antibiyotik mi?​

Monodoks antibiyotik mi?
genis spektrumlu antibiyotik. daha cok uriner sistem iltihaplanmalari ve dermatolojik sorunlarda kullanilir. 100 mg’lık 14 kapsülden oluşan, tetrasiklin grubuna duyarlılığı olan hastalarda dikkatli kullanılması gereken antibiyotik.
Hipradoxi tavuklarda ne işe yarar?​
Kanatlılarda meydana gelen, colibacillosis, CRD, ve mikoplazmoz, domuzlarda plöropnömoni, pastörelloz, glasser ve enzootik pnömoni rahatsızlıkların tedavisinde, ayrıca kuşların akciğerlerinden kaynaklı hapşırmaları, burun akıntısı ve tıkanıklığı, balgam sorunları ve korunması için kullanılan çözelti şeklinde …
Doksimis kaç gün kullanılır?​

Kimdir ve kimdir veteriner hekimi?​

Kimdir ve kimdir veteriner hekimi?
Veteriner hekim ya da halk arasındaki kullanım ile veteriner terimi, İngilizce’de kısaca vet, veterinarian, veterinary physician (veteriner hekim), veterinary surgeon (veteriner cerrah), DVM ‘Doctor of Veterinary Medicine’ (veteriner tıp doktoru) olarak kullanılmaktadır.

. . Veteriner hekimlik nedir?​

Veteriner Hekimlik insanlık tarihinin en eski mesleklerinden biri olarak kabul edilmektedir. Özellikle 9.yüzyıl ve 15.yüzyıl arasında hayvan hastalıkları üzerine birçok arapça el yazması vardır.

Kimdir, hemşire hem veteriner hekimdir?​

Veteriner hekim eski adıyla baytar, yeryüzünde yaşayan tüm hayvan türlerinin (pet hayvanları, çiftlik hayvanları, egzotik hayvanlar ve ulusal hayvanlar) sağlığı için önlem alan, hayvan hastalıklarına tanı koyup tedavisi, üremesi, sağlığı, bakımı gibi alanlarda tıbbi bilgi ve yasal yetki ile donatılmış kişidir.

. . Veterinerlik eğitim süresi ne kadardır?​

. . Veterinerlik eğitim süresi ne kadardır?
Veterinerlik eğitim süresi İngilizce hazırlık dahil 5 senedir. Hazırlık dönemi sonrasında yaz dönemlerinde 30 günlük staj mecburidir. Veteriner maaşları, devlet kademesin de kamu personeli olarak çalışanlar ile özel sektörde çalışanlar birbirinden farklıdır.
 
Levadoks, tavuk ve hindilerde enrofloksasine duyarlı bakterilerden kaynaklanan enfeksiyonların tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Özellikle CRD, kolera ve koriza gibi hastalıkların tedavisinde etkilidir. Enrofloksasin, yaygın olarak veteriner hekimler tarafından kullanılan bir antibiyotiktir ve genellikle enrofloksasin ve levamisole dayalı kombinasyonlar halinde bulunabilir.

Doksimis, doksisiklin etken maddesine sahip bir veteriner ilacıdır. Doksisiklin, birçok bakteri türüne karşı etkili olan geniş spektrumlu bir antibiyotiktir. Bu ilaç, doksisikline duyarlı bakterilerden kaynaklanan enfeksiyonların tedavisinde kullanılır. Buzağılarda bakteriyel orjinli diyare, koli-septisemi, bronkopneumoni, poliarteitis gibi enfeksiyonların tedavisinde etkilidir.

Doksimis yumurtaya geçmez ve insan tüketimi için yumurta elde edilen tavuklara uygulanmaz. Etlik piliç ve hindilerde ise bakteriyel kökenli diyareler, koliseptisemi, CRD kompleks, hava kesesi enfeksiyonları gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır. Veteriner hekiminizin tavsiyesi doğrultusunda doğru dozlarda ve sürelerde kullanılması önemlidir.

Tavuklarda hırıltılı solunum genellikle CRD hastalığının bir belirtisi olabilir. Bu hastalık tavuklarda solunum sistemi sorunlarına, hapşırma, göz ve burun akıntısı gibi belirtilere yol açabilir. CRD bulaşıcı bir hastalıktır ve doğru tedavi ile kontrol altına alınabilir.

Veteriner hekiminizin önerdiği şekilde, doksimis tavuklarda ve hindilerde her 5 kg canlı ağırlığa karşılık gelen dozlarda ve belirlenen süre boyunca kullanılmalıdır. İlaçların doğru kullanımı ve veteriner hekim kontrolünde olması, hayvanların sağlığı açısından önemlidir.

Monodoks, geniş spektrumlu bir antibiyotiktir ve tetrasiklin grubuna dahildir. Genellikle idrar yolu enfeksiyonları ve dermatolojik sorunların tedavisinde kullanılır. Tetrasikline duyarlılığı olan hastalarda kullanılması önerilir, ancak mutlaka doktor veya veteriner hekim kontrolünde kullanılmalıdır.

Hipradoxi, kanatlılarda yaygın olarak görülen enfeksiyonların tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Colibacillosis, CRD, mikoplazmoz gibi hastalıkların tedavisinde etkilidir. Ayrıca, kuşlarda hapşırma, burun akıntısı, tıkanıklık gibi solunum yolu belirtilerinin tedavisinde de kullanılabilir.

Veteriner hekiminizin önerdiği şekilde, doksimis veya diğer veteriner ilaçlarının kullanım süresi ve dozu hayvanın durumuna göre değişebilir. Tedavi süresi genellikle enfeksiyonun türüne ve şiddetine göre belirlenir. Bu nedenle ilacın kullanımı öncesinde veteriner hekiminiz ile iletişime geçerek doğru dozaj ve tedavi süresi hakkında bilgi almanız önemli olacaktır.

Veteriner hekimlik, hayvan sağlığı için önemli bir meslektir. Veteriner hekimler, hayvan hastalıklarını teşhis ederek tedavi eder, hayvan sahiplerine bakım konusunda rehberlik eder ve hayvanların refahını sağlamak için çalışır. Veteriner hekimlik eğitimi, genellikle 5 yıl sürmektedir ve bu süre içinde teorik ve pratik dersler alınmaktadır. Veteriner hekimlerin maaşları devlet ve özel sektörde farklılık gösterebilir.
 
Geri
Üst