Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Lens Su ile temas ederse ne olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.137
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Lens Su ile temas ederse ne olur?​

Yüzme veya banyo sırasında kontakt lenslerin su ile teması hem lenslerin enfekte olmasına hemde lensin yapısının bozulmasına neden olabilir. Lenslerinizi temizlemek veya saklamak için sadece çok amaçlı lens dezenfeksiyon solüsyonlarını ya da peroksit bazlı dezenfeksiyon solüsyonlarını kullanın.
Gunluk lensle uyursam ne olur?
Lenslerle uyuduğunuzda başınıza gelmesi en muhtemel rahatsızlık, enfeksiyondur. Bazı enfeksiyonlar oldukça kolay geçiyor olabilir; nitekim bazıları da kalıcı hasarlar bırakabilir. Ağır enfeksiyonlar kısa bir süre geçse dahi korneada daralmaya sebep olabilir.
Numaralı lens uyurken çıkarılır mı?
Mümkün olduğunda, uzun süreli kullanım lenslerini dahi uyurken çıkarın. Yüzmeden önce kontakt lensleri çıkarın veya yüzdükten sonra lensleri temizleyin. Ellerinizi yıkamadan lenslere dokunmaktan kaçının. Duman veya yetersiz hava koşullarından kaçının.

Lens gözde ne kadar kalmalı?​

Günlük lens kullanımında istikrarı yakalamak gerekir. Göz doktorunuz özel bir inisiyatif almadığı sürece programınızı değiştirmemelisiniz. Günlük lensler insanların kişisel yaşam programlarına göre daha uzun ya da daha kısa şekilde gözde kalabilir. Ancak ortalama süreler 13-14 saat civarındadır.
Lens normal su ile yıkanır mı?
Lens temizliği için asla musluk suyu ve steril olmayan su kullanılmaması gerektiğinin altını çizen Gül şöyle devam etti: “Her takma-çıkarma öncesi eller iyice yıkanmalı ve temiz bir havlu yada kağıt havlu ile kurulanmalıdır. Lensin su içeriği yumuşaklığını ve oksijen geçirgenliğini etkiler.
Lensin süresinin bittiği nasıl anlaşılır?
Lensin kullanım süresinin dolduğu nasıl anlaşılır diye soracak olursanız da, gözünüzde batma hissediyorsanız veya görüşünüzde bulanıklık oluşmaya başladıysa lensin kullanım süresi dolmuş demektir.
Bir kişi ne zaman gözlerini ovuştursa veya çevresindeki bölgeye dokunsa bakteri ve virüslerin enfeksiyona yol açması için fırsat doğar. Lensle uyumak veya uzun süre boyunca takılan lensler de konjonktivit gelişme riskini artırırlar.
Lensi her gün çıkarmak gerekir mi?
LENSİNİZİ MUTLAKA GECE ÇIKARIN Oysa gece gözde lens varken uyumak ciddi tehlikelere zemin hazırlıyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nazan Bengüdeniz “Gece lensle uyunursa ertesi gün mutlaka lense ara vermek gerekir.
Bir lens kaç gün kullanılır?
Kontakt Lenslerin Kullanım Süresi : Lens, solüsyon kabına yerleştirilip ertesi gün kesinlikle tekrar kullanılmamalıdır. 15 günlük lensler; her gece gözden çıkarılıp, bakımı yapıldıktan sonra kutusuna koyularak 15 günün sonunda kesinlikle kullanılmamalı ve çöpe atılmalıdır.

Lens gözde nasıl durmalı?​

Lens Takma Yöntemi Sağ işaret parmağınızın üzerine lensi koyup sağ orta parmağınızla göz kapağınızı aşağıya çekin. Sonra işaret parmağınızla lensi gözünüzün ortasına hafifçe yerleştirin. Bu duruşunuzu bozmadan aşağıya bakarak lensin yerine tam oturmasını sağlayın. Sonra göz kapaklarınızı yavaşça bırakın.
 
Geri
Üst