- Konu Yazar
- #1
Lenfoma nerelerde kaşıntı yapar?
En sık boyun, kasık ve koltuk altı lenf bezlerini tutulur. Uzun süren ateş ve gece terlemeleri sıktır. Ayrıca iştahsızlık, zayıflama, kaşıntı, aşırı yorgunluk dile getirilir.Lenfomada kaşıntı olur mu?
Kaşıntı belirtisinin en sık görüldüğü Hodgkin lenfomada kronik kaşıntı sıklığı , Hodgkin dışı lenfomalarda ise oranında görülmektedir. Lösemi hastalarının ise %5’inde kronik kaşıntı görülebilmektedir.Lenfomada kaşıntı neden olur?
Lenfomada kaşıntı neden olur?Araştırmalara göre kan ve kemik iliği kaynaklı hematolojik kanserlerde (lösemi ve lenfoma), bağışıklık sistemi hücreleri lösemi ve lenfoma hücreleriyle temas ettiğinde, yüksek seviyede sitokinin serbest bırakılması ile ciltteki sinir uçlarının tahriş olması sonucu kaşıntının ortaya çıkabileceği düşünülmektedir.
Lenfoma başlangıç belirtileri nelerdir?
Belirtiler- Ağrısız, büyüyen ve çoğalan lenf bezleri.
- Sebebi bilinmeyen ateş,
- Açıklanamayan kilo kaybı,
- Rahatsız edici gece terlemesi,
- Sürekli yorgunluk,
- Öksürük, solunum problemi ve göğüs ağrısı,
- Karında şişlik, şişkinlik, dolgunluk hissi veya ağrı,
- Kaşıntı
Boyun bölgesinde kaşıntı neden olur?
Histamin kan damarlarının geçirgenliğini artırınca, beyaz kan hücrelerini bulunduran vücut sıvıları kan damarlarından dışarı geçerek ilgili bölge üzerinde etkiye sebep olurlar. Bölgede şişme ve tahriş görülür ve boyunda kaşıntılı kızarıklıklar ortaya çıkabilir.Aşırı kaşıntı neyin belirtisi?
Aşırı kaşıntı neyin belirtisi?Vücutta kaşıntı ve kabarcıklar, deri hastalıklarının yanı sıra böcek sokması, stres, alerji, parazit, mantar, kansızlık, diyabet, kanser, kan hastalıkları ve ilaç yan etkileri gibi geniş bir yelpazede bulunan rahatsızlıklardan kaynaklanabilir.